Zevensterrenhotels bestaan niet, maar Rixos Premium aast wel op die titel. Helaas vergeet het Turkse luxeresort in al zijn ambitie soms de regels van de goede smaak.

Belek ligt aan de zuidkust in de Turkse Rivièra. Die regio staat bekend voor haar schitterende klimaat en rijke geschiedenis. Maar hoewel de Romeinse, Griekse en Byzantijnse overblijfselen in de streek best een uitje waard zijn, doet Rixos Premium zijn uiterste best om de gasten binnen de muren te houden. Op de site van 400.000 m2 en met een privé-kustlijn van 650 meter liggen echt alle ingrediënten voor de perfecte luilekkervakantie op wandelafstand van elkaar.

Waterratten duiken onder in het zwembad van 250 meter of in het waterpretpark met Europa’s grootste glijbanen, terwijl beautyliefhebbers zich in de watten laten leggen in het fantastische welnesscentrum. All in zijn de sauna’s en stoombaden (met een echte sneeuwcabine om bliksemsnel af te koelen), maar voor een massage of schrobbeurt in de hammam betaal je extra. Daarnaast is er ook accommodatie voor squash, basketbal, volleybal, muurklimmen, tennis, bowling, fitness, boogschieten, en allerhande watersporten. De lijst faciliteiten is eindeloos, wie zich hier nog verveelt, moet wel van kwaaie wil zijn.

Een all-invakantie betekent over het algemeen ook overdadig eten en drinken. Keuze is er uit maar liefst twintig sfeerrestaurants (gaande van Italiaans, Frans, Aziatisch tot Russisch en Turks) en prachtig verzorgde buffetten. Een drankje nuttigen kan in loungebars, op de vele terrasjes, of in Bar Street, een laan vol themacafés waar ’s avonds livemuziek en entertainment is.

Amusement is er ook bij het avonddiner, wanneer een cd met krekelgesjirp door de boxen knalt en wat charmezangers de tafelgasten opvrolijken. Om klokslag negen uur begint het waterspektakel, een kitscherige klank- en lichtshow op het aangelegde binnenmeer. Overdag varen er bootjes om de gasten naar het Aqua Park te brengen, en binnenkort, zo beloofde de General Manager ons, zal het meer kunnen omgetoverd worden tot een schaatspiste. “Zodat mijn talrijke Russische gasten al schaatsend kunnen bruinen in de Turkse zon.”

Op de infrastructuur van dit hotel valt niets aan te merken, maar stilistisch is het een ware kakofonie. De buitenkant en de lobby ogen Egyptisch met glimmend marmer, mozaïekvloeren en plastic palmbomen. De loungeclubs doen dan weer Brits aan, terwijl de welnessruimte duidelijk Turks geïnspireerd is. Compleet fout is het Troy Aqua Park, ingekleed met een levensgroot Paard van Troje en her en der verspreide “antieke restanten uit Achilles’ tijd”. Voeg daarbij nog een nagebouwd Romeins amfitheater, Las Vegas-achtige fonteinen en fluo verlichte liften, en de pastiche is totaal.

En net als je denkt dat je alles gezien hebt, vind je in een uithoek van het megacomplex een nagebouwd winkelstraatje. Compleet met kasseisteentjes, pittoreske straatlantaarns én veertig boetieks van onder anderen Cartier, Chanel, Calvin Klein en Tommy Hilfiger. Speciaal voor vermoeide shoppers is zelfs gedacht aan een terrasje voor koffie met gebak. Hoewel de winkelstraat overdekt is, kunnen gasten maar beter hun paraplu in aanslag houden, want op vaste tijdstippen zijn er kunstmatige plens- of donderbuien. Kwestie van het paradijs toch een beetje levensecht te maken.

IN DE BUURT

Het is verleidelijk om het paradijselijke domein van Rixos Premium niet te verlaten. Maar wie de rijke geschiedenis van de regio wil leren kennen, kan er de bijgekomen kilo’s afwandelen in Perge, een versterkte stad uit de Romeinse tijd, in Aspendos, met zijn prachtig bewaarde amfitheater, of in Side, een antiek havenstadje met vele Romeinse overblijfselen. Couleur locale snuif je op in de kleine straatjes en soeks van Antalya of Belek. Die liggen op respectievelijk 50 en 10 kilometer van het hotel. Antalya International Airport zelf ligt op amper 40 kilometer. In afwachting van de Rixos courts kunnen golfers voorlopig een balletje slaan op de terreinen van het Gloria Golf Resort, vlak bij het hotel.

PRAKTISCH

Rixos Premium is een kanjer van een hotel met 769 kamers, waaronder 35 suites en 37 luxevilla’s met een eigen tuin en zwembad. Het chicst zijn de Paris en Hector

Residence : respectievelijk 615 en 1100 m2. Die laatste heeft – even gaan zitten – een eigen binnen- en buitenzwembad, grote tuin, parkeergarage, sauna, hammam, massageruimte, fitnesscenter, biljartzaal en tenniscourt. Zeven nachten vol pension in Rixos

Premium : tussen 785 en 1230 euro per persoon, afhankelijk van het seizoen.

Enkel voor het diner in het chefrestaurant, bepaalde alcoholische dranken, het internetcafé, internet op de kamer, tennislessen en schoonheidsbehandelingen moet worden bijbetaald. Info en boekingen : bij de reisagent of Jetair, www.jetair.be.

Samengevat

8 Design

8 Authentiek

4 Rustig

4 Romantisch

4 Zwembad

4 Restaurant

4 Wellness

8 Celebrity Spotting

8 Trendy

4Kindvriendelijk

Thijs Demeulemeester

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content