VOOR 4
...

VOOR 4 240 g verse ricotta 2 el witte miso (shiro) 1 el fijngeraspte verse gember 400 g gare zilvervliesrijst 200 g broccoli, fijngesneden 2 lente-uitjes, fijngesneden Grof zeezout 100 g sesamzaad Olijfolie extra vergine, om te bestrijken miso-wortelsalade 1 el witte miso (shiro) 2 el mirin (Japanse rijstwijn) 1 el honing 300 g regenboogwortels, geschrobd, bijgesneden, in de lengte in vieren 50 g roodgeaderde zuring of jonge spinazie Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Roer de ricotta, miso en gember in een grote kom door elkaar. Schep de rijst, broccoli, lente-uitjes en het zout erdoor. Leg het sesamzaad op een bordje. Vorm balletjes van elk 4 eetlepels van het broccolimengsel en rol ze door het sesamzaad tot ze er rondom mee bedekt zijn. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze ruim met olie. Bak 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Maak intussen de miso-wortelsalade. Roer de miso, mirin en honing in een kom door elkaar. Voeg de wortels en roodgeaderde zuring toe en schep erdoor. Verdeel de salade over kommen, leg de broccoliballetjes erop en dien op.