BROCCOLI-PERENQUICHE

© Verne

Recept van Geena Lisa, zangeres en lifestylecoach

Voor 6

1 vel bladerdeeg (vers of diepvries)

500 g broccoli, 50 g belegen kaas (geraspt of in plakjes)

2 peren (Durondeau)

80 g paneermeel

6 eieren, 2,5 dl room

2,5 dl melk

2 el amandelen

150 g rucola

enkele takjes platte peterselie

olijfolie, appelazijn, peper en zout

Extra:

baklinzen, bakpapier

Maak de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes, kook beetgaar en giet af. Spoel koud en laat goed uitlekken. Klop de eieren los met de room, melk en wat peper en zout.

Leg het uitgerolde deeg in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm. Leg er een bakpapier op en giet er een gewicht op, bijvoorbeeld baklinzen. Bak de taartbodem 8 minuten blind in een voorverwarmde oven op 190 graden. Verwijder het bakpapier en bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel.

Schil de peren, snij ze in 12 partjes en verwijder het klokhuis. Verdeel de broccoli en de peerpartjes over de bodem. Giet er het eimengsel over, rasp er de kaas over. Bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Bak de amandelen goudgeel in een pan met olijfolie. Schep ze uit de pan, laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Spoel de rucola en de peterselie, laat goed uitlekken. Meng met de gebakken amandelen, breng op smaak met olijfolie, appelazijn, peper en zout.

Snij de taart in punten, en serveer er de rucola-amandelsala bij.

TIP: Laat de taart lauw worden, snij in puntjes en serveer als hapje.

BROCCOLI-PERENQUICHE
© Verne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content