British pie

© Diane Hendrikx

Voor 8 personen:

2 grote uien

2 geraspte wortelen

2 preien, tot een julienne versneden

700 g kalfs-varkensgehakt

1 bosje basilicum

1 bosje bieslook

6 vastkokende aardappelen, geschild en in dunne schijfjes (3 mm) gesneden

20 cl vloeibare room

1 tl komijn

2 vellen bladerdeeg

1 eidooier

Peper en zout

Schil de uien en hak ze fijn. Fruit ze in een braadpan (pas op dat ze niet verkleuren). Voeg de geraspte wortelen toe en laat 5 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de prei toe. Laat weer 5 minuten sudderen. Laat uitlekken en schik alles in een schaal.

Bak het vlees bruin. Voeg zout en peper toe.

Doe de uitgelekte groenten bij het vlees zodra dat gekleurd is, samen met de fijngesneden basilicum en bieslook. Houd het vuur laag en roer regelmatig met een lepel.

Blancheer de aardappelschijfjes in kokend water (ca. 3 minuten). Laat afkoelen in een kom en voeg de room en de komijn toe.

Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm (onderkant en randen). Doe er eerst het vlees-groentemengsel in. Schik daarop de aardappelen met room en komijn. Bedek met het andere vel bladerdeeg, sluit de randen af en kleur de bovenkant met de eidooier. Maak een opening in het midden van de taart (ter grootte van een muntstuk van twee euro).

Zet 45 minuten in de oven op 180°C (tot de korst mooi goudkleurig is en je met een mes vlot in de aardappelen kunt prikken).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content