BRESSEKIP, FOIE GRAS, SPINAZIE, PADDENSTOELEN, CHOCOLADE

© Kris Vlegels

Hoofdgerecht Voor 4

200 g paddenstoelen

1 sjalot

5 cl witte wijn

80 g foie gras

2 kipfilets

200 g spinazie

15 cl gevogeltefond

10 cl vloeibare room

50 g chocolade dulce

30 g boter

miniwortels

400 g spinazie

bloemkool in 3 kleuren

cantharellen

Snijd de paddenstoelen en de sjalot fijn, bak even op, deglaceer met witte wijn. Zeef. Bewaar de braadsappen en de jus van de champignons.

Snijd de foie gras in repen. Sla de kipfilets plat, leg ze op een vel transparante keukenfolie, leg er de spinazie, de paddenstoelen en de foie gras bij. Vouw stevig dicht, knoop de uiteinden dicht. Breng water aan de kook, pocheer de pakketjes 10 minuten.

Doe de gevogeltefond en de room bij de jus van de paddenstoelen, laat inkoken, roer er de chocolade door. Monteer de saus met boter.

Kleur de kippakketjes in de pan. Snijd in plakjes, serveer met de gebakken groenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content