1 pot gekookte kikker-erwten (ca 350 g)
...

1 pot gekookte kikker-erwten (ca 350 g)3 el gedroogdezeeslavlokken1 klein teentje knoflook2 el tahin (sesampasta)sap van 1/2 citroen1 el norivlokkenSnufje komijnpoederSnufje chilivlokken2 el extra vierge olijfolie Zeezout4 sneden desembrood 200 g filets van gerookte haring (of gerookte makreel, heilbot of forel...)1 handje gekookteedamame of doperwtenKlein stronkje broccoli, fijngehakt4 radijsjes, in dunneplakjesVerse citroenmelisse of dilleEetbare bloemetjesGeroosterd sesamzaad Giet de kikkererwten af en doe ze in een keukenmachine Voeg de zeeslavlokken, knoflook, tahin, citroensap, norivlokken, komijn en chilivlokken toe en meng alles in de keukenmachine tot een gladde hummus. Schraap zo nodig tussentijds het mengsel van de randen van de mengkom, zodat alles goed fijn gehakt kan worden. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe om de gewenste romigheid te krijgen. Breng op smaak met zeezout. Besmeer de sneden brood royaal met hummus en beleg ze met de vis, boontjes, broccoli en radijs. Decoreer met verse kruiden, eetbare bloemetjes en sesamzaad.