Voor 6 personen:

3 knoflookteentjes
...

3 knoflookteentjes 1 chilipeper 3 el olijfolie 1 kl komijn 300 g Turkse spinazie oe bos munt oe bos koriander oe platte peterselie 600 g fetakaas 500 g filodeeg 1 ei 120 ml arachideolie 100 ml volle melk 100 g yoghurt 7 g bakpoeder Ronde taartvorm diameter 28 cm 1. Pel de knoflook en snipper fijn. Snijd de chilipeper fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de knoflook en chili samen met de komijn. Voeg de spinazie toe en laat slinken. 2. Hak de peterselie, munt en koriander grof. Meng onder de spinazie. Kruid het mengsel goed met peper en zout. Brokkel er de fetakaas onder. 3. Leg de vellen filodeeg open en verdeel het mengsel in een lange smalle strook aan de onderkant van het deeg. Rol voorzichtig dicht, draai de rol op en leg in een ingevette bakvorm. Herhaal dit met de andere vellen deeg totdat de bakvorm gevuld is. Als het deeg te droog is, kun je er een vochtige handdoek tussen leggen. Het filodeeg bij de Turkse winkels is iets makkelijker te bewerken dan de pakjes filodeeg uit de warenhuizen. 4. Meng het ei met arachideolie, melk, yoghurt en bakpoeder. Smeer de börek in met het mengsel en bak 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C. 5. Lekker met een dipsausje van volle yoghurt, olijfolie, peper en zout. Tip: je kunt de börek ook vullen met linzen en aardappelen, of lamsgehakt met fetakaas. Maar ook met pompoen met hazelnoten of andere herfstgroenten en kruiden.