Een kwarteeuw succes

Hendra Susanto verhuisde van Kanton naar Indonesië, waar hij medicijnen studeerde en een Indonesische naam kreeg. Hij kwam naar Brussel waar hij met twee schoonzussen een Chinees restaurant opende. Zeven jaar later had Hendra Susanto zijn eigen restaurant : AU THÉ DE PÉKIN. In de wijk bij het Sint-Katelijneplein was hij een pionier. Vandaag is deze buurt de Chinatown van Brussel en vind je er tientallen Chinese negoties. Au Thé de Pékin had onmiddellijk succes en heeft dat bijna een kwarteeuw na de opening nog steeds. Het restaurant is een vaste waarde bij de Chinese gemeenschap en bij Belgen en eurocraten die openstaan voor andere culturen. De koks komen van Hongkong en Shanghai, zijn goed opgeleid en hun keuken is authentiek Chinees. Dimsum en gelakte eend zijn specialiteit. De spijskaart vermeldt 150 gerechten. Enkele smakelijke voorbeelden zijn : dimsum royaal (5,50 euro), rundvlees met krokante groenten in pikante saus (11 euro), eend op zijn Kantonees (12 euro) en gefrituurde gelei van waterkastanje bij de nagerechten (3 euro). Er zijn ook menu's voor 18,50 en 22,50 euro en tien variëteiten Chinese fondue.
...