Ligging : vlak bij de Arc de Triomphe en de avenue de la Grand Armée I Sfeer : eigentijdse art deco I Reistijd : drie uur rijden van Brussel I Prijzen : zeer redelijk voor de Franse hoofdstad

Het blijft zoeken om in Parijs een betaalbaar, proper en toch centraal gelegen onafhankelijk hotelletje te vinden, maar ook hier wint de aanhouder. Op een steenworp van de Arc de Triomphe, in de aflopende rue des Acacias, is het hotel Centre Ville Etoile zo’n zeldzame uitschieter. Eigenlijk ligt het op de hoek van een klein straatje dat niet meer gebruikt wordt en afgesloten is met een stijlvol hek. De receptie springt nogal in het oog : de ruimte reikt tot aan de derde verdieping en was ooit een open plek tussen twee huizen. Tussen die huizen werd een glazen wand opgetrokken die uitzicht biedt op het kleine zijstraatje. Op elke verdieping werd vervolgens een smalle doorgang gebouwd die als een balkon beide panden verbindt.

“Deze buurt hier was vroeger een beetje zoals Pigalle, met hoertjes en al”, zegt de receptionist, die van horen zeggen weet dat het gebouw ooit een bordeel is geweest. Zoals zoveel Parijse huizen in de betere buurten.

Het zal voor iedere gast meteen duidelijk zijn dat mijnheer Alain Michaud, die in Zwitserland hotelschool liep, een fan is van art deco en van het betere tekenwerk. Voor de inrichting koos hij resoluut voor die strakke, geometrische stijl uit het interbellum, maar dan met grotendeels eigentijdse, zwarte meubels. Op de kamers is het net zo : sobere rechte lijnen, met halve cirkels, veel zwart en wit en een derde bijpassende kleur. In onze kamer op het derde is dat bruin, en het geheel laat een zeer verzorgde indruk na. Tegen de muur hangt een Fernand Légerachtig werkje van Hilton McConnico. Ook op de badkamer met ligbad valt weinig aan te merken, en er is zelfs een kamerjas voorhanden.

Op de benedenverdieping hangen er enkele ingelijste tekeningen, onder meer van onze eigenste Ever Meulen, en genummerde afdrukken van tekeningen van striptekenaars. De verwarmingselementen werden in merkwaardige, nieuwerwetse stenen mantels gehuld die perfect bij het interieur passen.

Het ontbijt wordt in de kelderverdieping geserveerd, in een klein en geheel in het wit gezet zaaltje. Er komen een croissant en een broodje op tafel, potjes confituur en een minuscuul stukje Franse emmentaler. Het fruitsap is net echt.

TIP

Een wandeling van

de Arc de Triomphe

tot aan de

Place de la Concorde.

Info

Hotel Centre Ville Etoile telt vijftien kamers waarvoor je tussen 110 en 160 euro betaalt. Voor het ontbijt wordt 10 euro per persoon aangerekend.

Hotel Centre Ville Etoile, 6 rue des Acacias, F-75017 Parijs, Frankrijk, +33 158 05 10 00, www.chateauxhotels.

com/villeetoile.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content