Recept van Quyên Truong Thi, eigenares van Little Asia, Vietnamees restaurant in Brussel, en Njam-chef.
...

Recept van Quyên Truong Thi, eigenares van Little Asia, Vietnamees restaurant in Brussel, en Njam-chef.Voor 6250 g mager spek 125 g grote garnalen 1 el vissaus, geraspte gember 1 tl zout, 1 tl suiker 1 tl geperste knoflook, arachideolie lente-ui, pluksels koriander, munt Voor de kruidenrolletjes: 4 velletjes rijstpapier 100 g droge rijstvermicelli 1/4 kropsla, fijngesneden 10 verse muntblaadjes 10 korianderstengels 10 Aziatische basilicumblaadjes 1/2 komkommer, in julienne 1/2 jonagold (appel), in julienne 2 lente-uitjes Voor de vinaigrette: 1/2 dl sojasaus, 1/2 dl rijstazijn 1/2 dl arachideolie, 1 scheutje vissaus 1 scheutje sesamolie, 1 tl wasabi Maal het spek fijn in de keukenrobot. Snij het darmkanaal uit de garnalen, en pureer de garnalen. Breng water aan de kook, neem van het vuur, dompel er de rijstvermicelli 30 seconden in en giet af. Meng spek en garnalen, kruid met vissaus, suiker, zout, gember en knoflook. Neem met een eetlepel telkens een portie van het mengsel en draai tot balletjes. Steek de balletjes op satéstokjes. Bak de spiesjes bruin onder deksel in wat olie. Haal voor de kruidenrolletjes het rijstpapier door heet water, leg het open op een natte doek. Verdeel er de sla, kruiden, komkommer, appel en vermicelli over. Rol op. Serveer de spiesjes met de kruidenrolletjes, werk af met lente-ui, koriander en munt.Geef de vinaigrette er apart bij.