Dr. Tobler

Plastisch chirurg, werkt bij Total Beauty Clinic

Borsten blijven nummer één. Vooral bij vrouwen tussen 30 en 40, die er enkele zwangerschappen hebben opzitten.

Niet iedereen wil grotere borsten. De meesten willen graag terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Borstcorrecties zijn niet zo eenvoudig. De huidige toestand moet goed ingeschat worden. Iemand die daar alle dagen mee wordt geconfronteerd, kent de gepaste vragen. “Wil je een natuurlijke vorm ? Dan doen we het zo. Wil je een mooi decolleté dat meteen opvalt ? Dan doen we het zó.”

www.totalbeautyclinic.be

Dr. Morren

Algemeen geneeskundige, bijgeschoold in niet-chirurgische esthetische behandelingen en haartransplantaties

Velen komen op oudere leeftijd. Zij hebben het vaak te ver laten komen, waardoor niet-invasieve behandelingen nog weinig baat hebben. Toch is er nog een grote terughoudendheid tegenover chirurgie.

Dan maak ik meestal een prijskaartje op. De som van wat niet-chirurgische behandelingen zouden kosten voor bijvoorbeeld de komende tien jaar. Op basis daarvan kiezen velen dan toch voor chirurgie.

Iedereen doet tegenwoordig maar wat. Er staan zelfs tweedehandse lasertoestellen te koop op eBay.

Cadeaubons, kortingen of ‘botoxdagen’ zijn uit den boze. Esthetische geneeskunde blijft een medische discipline.

www.hairtraco.be

Dr. De Maerteleire

Plastisch chirurg,

werkt bij Mediclinic

Steeds meer vrouwen ouder dan 50 vragen een borstvergroting. Dat zag je vijf jaar geleden zelden. Zij vinden : ‘Kijk, mijn kinderen zijn nu het huis uit nu ga ik iets doen voor mezelf.’

Tot een paar jaar geleden heerste er een taboe : een man met een ooglidcorrectie, dat zal wel een homo zijn. Dat idee is aan het verdwijnen. Plastisch chirurgie wordt tegenwoordig bijna als positief ervaren : dat is voor mensen die zich verzorgen.

Over botox bestaan veel misvattingen. Veel mensen zijn er bang van, maar in mijn ogen is het een van de veiligste dingen die er zijn. Het is een eiwit dat wordt aangemaakt door een bacterie, en een eiwit is volledig afbreekbaar. Dus na 3 à 6 maanden is er van wat je hebt ingespoten niets meer over.

In de Verenigde Staten bleken er dodelijke slachtoffers te zijn gevallen door botox. Daar ging het om de behandeling van spasticiteit bij kinderen. Dan wil men een spier van een kilo behandelen, daarvoor heb je natuurlijk ook dosissen nodig die 1000 keer groter zijn dan bij de behandeling van rimpels. En ja, als die een armspier kunnen verlammen, kunnen ook vitalere spieren het begeven.

www.mediplast.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content