Bij Anders Reizen zit je gegarandeerd goed voor actieve wandel- en stapvakanties in binnen- en buitenland. Ook gezinnen met kinderen kunnen hier terecht : voor hen is er een aparte brochure vol actieve vakanties in groep, met activiteiten voor alle leeftijden. Bestemmingen zijn er in Frankrijk, Spanje, Zweden en Italië, maar het kan ook dichter bij huis. Een trektocht per muilezel door de Vlaamse Ardennen bijvoorbeeld. Zeker voor de kinderen wordt het een ware ontdekking : ze kunnen meehelpen bij de verzorging van de dieren en leren reizen in het natuurlijke, trage tempo van de muilezel. Ze leren ook rekening te houden met de behoeften van de reisgezel : wandelafstanden, rustplaatsen, graasmogelijkheden, drinkwater, alles moet zorgvuldig ingecalculeerd worden. De tocht loopt van 9 tot 11 mei, met als vertrekpunt Schorisse, en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn twee korte tochten plus een dagtrip. De kinderen leren ook brood bakken (dat gebruikt wordt voor de picknick). Overnachting op de boerderij, maaltijden met streekproducten. Deelnemers betalen 97 euro (tot 11 jaar) of 139 euro ; logies, maaltijden, begeleiding, huur ezels is inbegrepen.

Wie liever eens zonder het jonge volkje op stap gaat, vindt in de brochure Groepsvakanties ook dagwandelingen voor kleine groepen in eigen land. Een dagje Kalmthoutse heide, een bloesemwandeling in de Kempen, een tocht door de Dijlevallei, de velden rond Frameries, de Haspengouwse kastelen en de Borinage staan op het menu. Afhankelijk van het programma (al of niet met lunch of warm avondmaal) betaal je 27 tot 41 euro/persoon. Mag het wat langer duren, kies dan bijvoorbeeld voor een driedaagse lentewandeling in Spa, een sportieve trektocht door de Hoge Venen, een natuurweekend in de bossen van Orval. Er wordt zo’n 3 tot 5 uur per dag gestapt over normaal begaanbare paden, geschikt voor iedereen met een normale, goede conditie.

Meer informatie vind je op de grote Infodag van Anders Reizen die op 2 februari van 13 tot 18 uur plaatsvindt in CC De Werf in Aalst. Reisleiders staan klaar met tekst en uitleg, gastsprekers vertellen er over hun reiservaringen, je kunt er diavoorstellingen bekijken én het reiscafé bezoeken. Gratis toegang.

Info : Ikaros, Refugiestraat 15, 3290 Diest, 013 33 40 40.

Info@andersreizen.be, www.andersreizen.be. De brochures liggen ook bij de reisagent.

francine geldof

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content