Er beweegt veel in Luik. Maar het commerciële hart van Luik is en blijft de ‘Carré’, de wijk voor onverbeterlijke shoppers.

Wood Store by Milk

Het kleine zusje van Milk bestaat pas sinds februari. Opvallend is de serene sfeer, met veel witte tinten en blank hout. Ook de paskamers, inclusief gazontapijt en boomstamzitjes, ogen ‘zeer natuurlijk’. Wood Store is iets minder vrouwelijk en mikt meer op streetwear dan Milk. Hier vind je een mooi assortiment fleurig bedrukte jurken, vertederende topjes en kleurige accessoires tegen Zweedse stuntprijzen… maar van superieure kwaliteit. Het geheim ? Een doordachte selectie uit de collecties van Skunkfunk, Ichi, Yumi, Kling en Lavand.

Rue des Dominicains 8-10, 04 262 57 51. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur.

Sit On Design

Stéphanie Loriaux studeerde psychologie, maar was altijd al geïnteresseerd in design en architectuur. In mei 2009 zwaaiden de deuren van haar designwinkel open. Sit On Design werd al snel hét adres. Stéphanie verkoopt alleen zaken waar ze volledig achter staat, van de houten Reine Mère-objecten tot de collecties van talentvolle Belgische designers. Maar Sit On Design heeft ook grappige knuffels van 3 Little Monkeys, gepersonaliseerde lampenkappen van Christine Pire en het boekenrek Onlywood van Jean-François Parisse. Zie www.mybelgiumdesign.com

En Bergerue 17, 04 223 13 01, www.sitondesign.com. Van dinsdag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur.

M.A.C.

Eindelijk hebben de M.A.C.-artiesten ook in Wallonië voet aan wal gezet. Sinds november 2011 zijn ze in Luik present met persoonlijk advies. Niemand gaat hier naar buiten met een fond de teint zonder hem eerst grondig getest te hebben. Nieuw zijn onder meer de Prep+Prime Skin Smoother, een skin illuminator die de huid vervolmaakt door huidvlekjes en kraaienpootjes vakkundig weg te werken.

Rue du Pot d’Or 5, 04 222 28 84. www.maccosmetics.be. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur.

Irina Khä

Een adres dat de ware fashionista’s al 20 jaar kennen. Eerbiedwaardig én duurzaam. Met dank aan een uitgekiende selectie artikelen uit hoogwaardige collecties. Plateauschoenen van Prada, tassen van Numéro 10, ballerina’s van Repetto of sjaals van Faliero Sarti. Allemaal merkaccessoires, sommige zelfs onvervalst Belgisch, tot en met Dries Van Noten en Ann Demeulemeester. Voor de prêt-à-porter zijn er nog de collecties van Filles à papa, Stella McCartney, Zadig en Voltaire, Moncler, en niet te vergeten, de leren jasjes van Sylvie Schimmel.

Rue du Pot d’Or 12, 04 221 21 35, www.irina-kha.com. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18.30 uur.

Duck

Een enorme, ruw afgewerkte loft van zo’n 800 m² in de vroegere magazijnen van de Opéra de Wallonie. Beneden een assortiment vrouwenkleding voor elk temperament : Franklin & Marshall, Bellerose, Desigual en casual chic à la IKKS, Diesel en American Vintage. Wie de roltrap naar boven neemt, komt terecht in de mannenwereld van Duck, met namen zoals Replay, Fred Perry, Ralph Lauren en Paul Smith. Extra : elke winter ontwerpt Delphine Quirin voor Duck unieke sjaals en hoeden.

Rue Saint-Adalbert 18, 04 250 93 93. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18.30 uur.

Juliette Verlaine

Al sinds 1927 zorgt deze familiezaak in Luik voor het betere voetenwerk. Grootmoeder aan vaderskant begon hier met elegante, comfortabele Italiaanse schoenen van hoogwaardige kwaliteit. Vandaag is de zaak in handen van haar kleindochter, die de traditie voortzet met tijdloze merken zoals Prada, Tod’s en Sergio Rossi, aangevuld met accessoires van Burberry en Barbara Bui. Haar broer Vincent heeft een boetiek aan de overkant van de straat (nummer 18) met stijlvolle mannenmode op niveau (Armani, Ralph Lauren, Paul Smith).

Rue du Pot d’Or 23-25, 04 232 41 40. www.julietteverlaine.com. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18.30 uur.

All I need

Aurore Daerden, dochter van, ook bekend als model onder de naam Djette, is een modebewuste nachtvlinder. Op 8 maart opende ze haar concept store midden in deze verkeersvrije wijk. Een prachtige winkel over drie etages. Op de gelijkvloerse verdieping gaat alle aandacht naar de vrouwelijke verfijning van Luc Duchêne en Christophe Sauvat, de sensuele jeans van pure zijde en de zeer grafische juwelen van Vanessa Aerts. Boven ligt de focus op de lingerie van Luikse ontwerpsters zoals Lady Violette en Céline Pinckers, terwijl de bunny-mickeys van Benoît Missolin het geheel iets boudoirachtigs geven. Zin om hier een kop koffie te drinken ? Dat kan, in de zomer toch, op het kleine terras. Neem ook even de tijd om de wandtapijten van Justine de Moriamé te bewonderen… of te kopen.

Rue Saint-Adalbert 6, 04 250 63 00. www.allineed.be. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18.30 uur.

Ygreque

Al bijna 25 jaar presenteert Marie-Anne Charlier haar klanten pure elegantie à la parisienne : exclusieve creaties van Isabel Marant, maar ook van Vanessa Bruno, Joseph, Forte Forte en Ba&sh. Vrouwelijkheid, souplesse en klasse zijn de sleutelwoorden. En dat geldt des te meer voor de accessoires, inclusief tassen van Jérôme Dreyfuss, polo’s van Burberry, pumps van Chie Mihara en zelfs Eres badpakken.

Rue Saint-Adalbert 8, 04 222 19 54, www.ygreque.be. Van maandag tot zaterdag, van 9.30 tot 18.30 uur.

Le Coloris

Dominique Wagneur begon ooit als jonge kunsthistorica in deze gezellige kleine juwelenboetiek. 27 jaar later is ze de gelukkige eigenares. Ze speurt voortdurend naar hartveroverende creaties in Parijs en New York. Haar laatste vondsten dragen de signatuur Serge Thoraval, Ginette – NY, Little Pépite en Iosselliani. De glimlach van haar schoondochter Laurie zorgt voor een unieke meerwaarde.

Rue Saint-Jean-en-Isle 30, 04 223 17 15. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur.

Scotch & Soda

Het uit Nederland afkomstige Scotch & Soda doet het uitstekend bij de trendbewuste aficionado’s van het betere casual. Scotch & Soda nam met verve de plaats in van Bellerose. Dat de kleding als zeer betaalbaar wordt beschouwd, blijkt duidelijk uit het feit dat de zaak twee weken na de start midden maart al zonder voorraad zat.

Rue du Pot d’Or 28, 04 344 80 36, www.scotch-soda.com. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18.30 uur.

Sélection

Zin om wat meer raffinement op tafel te brengen ? Bij Sélection vind je vaste waarden, zoals couverts van Christofle, glaswerk van Spiegelau, borden van Haviland en de schotels van het merk Le Creuset.

Passage Lemonnier 21 en 24, 04 223 61 73. www.maison-selection.be.Van maandag tot vrijdag, van 9.30 tot 18 uur, op zaterdag tot 18.30 uur.

La Parenthèse

Oogstrelende mobielen, houten puzzels, muziekdozen, gezelschapsspellen, boeken en strips, schooltassen die met te gekke stickers kunnen worden opgevrolijkt. Wie hier geen cadeau vindt dat de ogen van elk kind doet fonkelen, heeft vast niet goed gezocht.

Rue des Carmes 24, 04 222 42 66. www.laparenthese.be.Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur.

Schyns

Op zoek naar een chique, klassieke outfit ? Ga eens kijken in de rekken van deze boetiek bij de collecties van Boss Orange, Mer du Nord, Jeff, Marithé+François Girbaud, Armani Jeans en High. Op de bovenverdieping heeft Upstairs van hetzelfde huis zijn vaste stek. Alleen zijn de collecties hier wat swingender, met dank aan Guess, S. enSoie, Les Petits Hauts en Paul & Joe Sister.

Vinâve d’Ile 27-31, 04 221 27 07. Van maandag tot vrijdag, van 10 tot 18 uur, op zaterdag tot 18.30 uur.

Collector & Treetop

Cool is hier het sleutelwoord. Drie etages, draaitafels, enkele accessoires en vooral swingende confectie voor het jonge volk. Franklin & Marshall, Mason’s, Diesel, Desigual en Fred Perry vullen de rekken op de 1e en 2e verdieping, alles door elkaar. Op niveau 3 is het naar hartenlust snuffelen tussen de koopjes, maar je vindt er ook Tree-top, een ruimte gereserveerd voor jonge Luikse ontwerpers, met unieke stukken, accessoires van Pitsy Fashion, T-shirts van OGM en halssnoeren van Pimp Your Life.

Place de la Cathédrale 7, 04 221 21 55. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18.15 uur.

North Sea

North Sea begon ooit als een boetiekje voor insiders. Door de verbouwing van een voormalig seksfilmzaaltje kon de zaak na 11 jaar worden uitgebreid tot een ruimte van 360 m², waar de selectie dameskleding mooi tot haar recht komt. De aankleding verandert om de zes maanden, net als de collecties. Elke dag is er een nieuwe creatie. De prijzen wisselen sterk, want je vindt hier zowel blouses van Stella Forest en Twin-Setjurken als jeans van Vila en topjes van Only. Betoverend zijn de kleurige juwelen, unieke stukken van Rachel Flausch.

Galerie de la Cathédrale 46-50, 04 223 44 95. www.northseastore.be. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18 uur.

Hush Up

Het moet felle kleurtjes hebben en hij moet het in zijn eigen interieur willen zetten. Dat is de filosofie van Ludovic Rosu, de jonge eigenaar van deze sprankelende shop. Sinds kort focust hij op kleine decoratieobjecten met een knipoog, zoals de Magis Puppies, de messenset Voodoo of tassen van Teo Jasmin. Maar Ludovic wil ook geleidelijk meer designmeubelen aanbieden, zoals de stoel Qui est Paul, maar evengoed vintage. Kers op de taart : de onweerstaanbare textieljuwelen van de Luikse So Fille.

Rue Cathédrale 96, 04 342 59 23, www.hushup.be. Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 18.30 uur.

Ptilapin

Drie winkels onder één dak. Rechts de collectie elegante dameskleding van Stills, Paul Smith en Dept. Links een collectie kinderkleding, voor 4- tot 16-jarigen (IKKS, Pauline B, Antony Morato). Boven ten slotte kun je terecht voor een paradijselijke babyuitzet.

Passage Lemonnier 10-12, 04 223 29 10, www.ptilapin.be. Van maandag tot vrijdag, van 10 tot 18 uur, op zaterdag tot 18.30 uur.

Essentiel Antwerp

Het Belgische merk van hoogwaardige confectiekleding opende op 31 maart zijn winkel voor dames en heren. Vergeet niet op verkenning te gaan op de bovenverdieping.

Passage Lemonnier, hoek Vinâve D’île. www.essentiel.be

Door Valentine Van Gestel – Foto’s Wouter Van Vaerenbergh

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content