RESTAURANTS

Gurdulù : verfijnde gerechten, met Italiaanse en Albanese invloeden, in een warm decor.

Essenziale : chef Simone Cipriani biedt zijn gasten alles wat essentieel is voor een geslaagde avond.

Brac : koffie, taart, vegetarische gerechten en een bibliotheek met boeken over hedendaagse kunst.

• Proeven van de traditionele Florentijnse keuken ? Cibreo, La Casalinga en Alla Vecchia Bettola zijn drie restaurants waar het gezellig, lekker en heel Italiaans is.

• Mag het iets meer zijn ? Ora D’Aria heeft één Michelinster.

CAFÉS & BARS

La Ménagère : een bloemenwinkel, brunchplek, interieurshop én restaurant onder één dak.

Ditta Artigionale : moderne gerechten en cocktails in een seventiesinterieur.

Andersen : iced coffees, pistachemuffins en versgeperste sappen.

Amblé : sandwiches en smoothies gemaakt van kwaliteitsvolle ingrediënten. Alle meubels in het interieur zijn bovendien te koop.

Carduccio : een voornamelijk vegetarisch en veganistisch menu in een sfeervol kader.

NIET TE MISSEN

• Tot 2 oktober loopt de tentoonstelling Spiritual Guards, met zestig bronzen werken van landgenoot Jan Fabre, in het Forte di Belvedere, Palazzo Vecchio en op Piazza della Signoria.

Piazza Santo Spirito : sfeervol plein in de levendige Oltrarno-wijk, gekend voor zijn bars, restaurants en straatoptredens in de schaduw van de Santo Spirito-kerk.

• Een prachtig uitzicht over de stad en de Arno heb je vanaf het drukbezochte Piazza Michelangelo, maar de nabij- gelegen rozentuin, Giardino delle rose, is sfeervoller en intiemer, en biedt een even mooi uitzicht.

SHOPPEN

Bjørk : een conceptstore met een selectie jonge, internationale mode- labels, voor mannen en vrouwen, naast een zorgvuldig gekozen aanbod nichemagazines en kunstboeken.

Boutique Nadine : mode en accessoires van jonge Italiaanse ontwerpers, plus een selectie vintagestuks en interieurspullen. Vestigingen op twee verschillende plekken in de stad.

Michele Chiocciolini : in zijn studio in het hart van Firenze verkoopt de Florentijnse modeontwerper zijn collectie kleren en accessoires.

Florence Factory : dertig Florentijnse artisans en ontwerpers verkopen hun werk, van keramiek tot notaboekjes, in een kleine shop gelegen in Hotel Lucchesi aan de Arno.

TUINEN

Giardino dell’orticultura : gelegen net buiten het centrum, met een grote serre uit 1880, een bloemenmarkt en tijdens de zomer avondconcerten.

Bardini-tuinen : de ideale schuilplek voor wie de stadsdrukte even wil ontvluchten, met verborgen stand- beelden en een prachtig terras, vlak bij de Arno.

HEEN EN TERUG

• We boekten deze trip met expedia.be, het grootste online reisbureau. Uit het ruime aanbod hotels en vluchten, bij diverse maatschappijen, kozen we een verblijf van drie nachten in 4-sterren- hotel Albani Firenze. Door vlucht en hotel samen te boeken, en niet afzonderlijk, kun je bij Expedia tot achttien procent besparen op je reiskosten. Ook handig : de Expedia-reisapp informeert je over nieuwtjes of eventuele wijzigingen van je vlucht, hotel of bestemming.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content