TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Verfijning zit soms in een onverwacht hoekje. In Poperinge bijvoorbeeld, vlak bij de Franse grens, waar Hotel Recour voor een onverwachte en subtiele toets zorgt. Het huis dateert van 1780 en werd aanvankelijk door een hophandelaar, later door een tabakshandelaar betrokken. Bert Recour ontdekte het een paar jaar geleden en zette er meteen zijn zinnen op. De jonge restaurateur werkte in de schaduw van zowel Bruneau als Geert Vanhecke en dobberde zelfs anderhalf jaar op de Middellandse Zee rond, als verantwoordelijke voor spijs en drank aan boord van een charter yacht. En toen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: een toprestaurant met dito hotel.

De 26-jarige uit Roesbrugge liet zich inspireren door de inrichting van Hotel De Tuilerieën in Brugge en riep de hulp in van Pieter Porters, die zichzelf een visionair decorateur noemt en het Brugse tophotel naar zijn hand had gezet. In samenspraak met de eigenaar zorgt Porters voor een totaalconcept, levert nostalgisch uitziende meubels en objecten, kleuren en kleurcombinaties maar heeft daarbij de neiging om de kamers wat al te vol te stouwen. In het hotel in Poperinge, waar uiteindelijk acht kamers werden gecreëerd, zit hij andermaal dicht tegen de limiet aan, maar het resultaat is meer dan fraai. Zowel de lounge met haard, kandelaars, karaffen, oude boeken en met linnen overtrokken fauteuils als de kamers zijn juweeltjes.

Die kamers dragen de namen van muzen en zelf sliepen we in Melpemone, genoemd naar de muze van de tragedie. De combinatie van witte, oude meubels en plafonds en het zachte blauw van de muren zorgt er voor een bijzondere rust. Televisie en bar werden onopvallend in een klein meubel weggestopt, de kleren verdwijnen in een oud, witgeverfd kastje. Tegen de muren hangen etsen en kleine schilderijtjes. De badkamer is bepaald uitgestrekt en is zowel een ligbad met jacuzzi als een aparte douchecel rijk, met een massagedouche waaraan behoorlijk wat knoppen en koppen zitten. Wie dampend uit de badkamer stapt, kan zo het terras op dat uitkijkt over de tuin met de tulpenboom. Boven ons ligt Urania, de meest uitgelezen kamer met een ouderwets bad op poten en een zithoek, alles onder één dak, waaronder nog een houten as met tandwiel uit de tijd van de hophandelaar voor extra charme zorgt.

Het ontbijt wordt op de benedenverdieping geserveerd en is, zoals men kan verwachten, rijkelijk en volledig, met vers fruit en vruchtensap, verscheidene broodsoorten, vlees, confituren en twee kranten. Of als u het nog niet begrepen had: dit is een absolute aanrader. Hotel Recour telt acht kamers die voor 125, 150, 200 en 250 euro per nacht worden verhuurd. Voor het ontbijt wordt 14 euro per persoon gerekend.

Hotel Recour, Guido Gezellestraat 7, 8970 Poperinge, 057 33 57 25, fax 057 33 54 25, www.pegasusrecour.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content