Op modeshows is het vaak de bekende Brusselse traiteur Loriers die het gebeuren opluistert met verfijnde, handgemaakte hapjes. Chef Régis Malara presenteert acht zakoeski’s met een haute-coutureverleden, die ook kunnen dienen om thuis feestelijk te ontvangen.

Traiteur Loriers verzorgt eten op locatie, vanaf twee en soms voor duizenden gasten. Tijdens de match België- Israël werden 2400 mensen bediend, voor het grote buffet van Francorchamps moesten 12.000 bezoekers van eten worden voorzien en voor een recente lancering van de bank Nagelmackers werd in 55 filialen op hetzelfde tijdstip een high-level walkingdinner georganiseerd en dat voor in totaal meer dan 4000 gasten. De firma kan terugblikken op de catering van grote evenementen zoals een formule 1-wedstrijd, drie matchen van de Rode Duivels, bijeenkomsten van het World Forum in Nederland enz. Welk eten er wordt opgediend is afhankelijk van de wens van de klant, van het budget en van het aantal mensen. Volgens algemeen directeur Alexandre de Radiguès probeert Loriers er altijd het beste van te maken. In 2015 werden meer dan 1800 evenementen verzorgd, voor in totaal meer dan 500.000 couverts, en toch blijft Loriers ambachtelijk te werk gaan.

Oprichter Jean-Michel Loriers begon in 1989 in zijn garage. Het bedrijf groeide snel en vond nieuwe financiers zoals Brucofin en de Franse groep GL events die gespecialiseerd is in de evenementensector. In 1994 werd Régis Malara, de huidige kok, in dienst genomen als extra in de keuken, waarna deze ambachtsman zich heeft opgewerkt tot chef-kok. Zijn kookstijl is klassiek en is gefocust op gerechten die bij iedereen in de smaak vallen, soms met originele combinaties en zoveel mogelijk op een moderne manier gepresenteerd. Met de grote modehuizen heeft Loriers een speciale band. Gucci, Burberry, Chanel, Diane von Fürstenberg, Ralph Lauren, Versace, Dior, Lagerfeld, Valentino, Louboutin, Jimmy Choo… De lijst van gereputeerde modehuizen die aanklopten bij Loriers is lang.

Régis Malara : “Haute-couturehapjes moeten voldoen aan een aantal eisen. Meestal wordt gekozen voor fingerfood. De presentatie ervan moet ordelijk en strak zijn, het hapje mag niet rijk aan calorieën zijn – in de modewereld denkt men aan de lijn ! – en het moet gezond zijn. Je moet het in één keer kunnen opeten en dat moet gemakkelijk gaan, zonder te morsen en zonder dat de handen vuil worden. Soms wordt gebruikgemaakt van houten prikkertjes. Wij gaan meestal zelf rond met een dienblad om de hapjes te presenteren ; wij proberen serviesgoed te vermijden, dat staat alleen maar in de weg.”

Traiteur Loriers, Kareelovenstraat 6, 1140 Brussel. 02 743 25 10. www.traiteurloriers.be

Door Pieter van Doveren & Foto’s Kris Vlegels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content