SAMENSTELLING HILDE VERBIEST

Steeds meer grote merken hebben 100% Design ontdekt. Toch blijft deze Londense beurs in de eerste plaats een plek waar vooral jonge merken en designers zich in de kijker werken. Rode draad? Opvallend veel lichtobjecten en vooral veel fun. Een selectie.

1. Fuse UK: gespecialiseerd in hedendaagse tafel- en hanglampen, presenteerde een reeks grappige lampen voor kinderkamers. Cheese, Ghost, Turtle, Cow, Dolphin, Dragon, Whale, Sheep en Penguin zijn gemaakt uit kleurrijk en niet-toxisch polypropyleen.

www.fuseuk.net

2. Mozzee Ltd is een nieuwe firma die in Londen twee Australische ontwerpen voorstelde. Wij vielen voor Nest, een hedendaagse kinderstoel ontworpen door architecte Sally Dominguez. Hij heeft een stabiele voet in roestvrij staal en een rond zitje in polyethyleen. Verkrijgbaar in allerlei kleurtjes, met of zonder tafeltje en met een veiligheidsriem.

www.mozzee.co.uk

3. Boo! is een ontwerp van Totem Design Ltd. Interactive sensory furniture staat er ter verduidelijking bij. Dit zijn poefjes die wanneer je gaat zitten een zacht licht verspreiden. De snoepkleurtjes (in allerlei combinaties) verhogen het gadgetgehalte van dit zitje.

www.totem-uk.com

4. Jamie en Mark Antoniades vormen samen j-me. Hun collectie zit vol grapjes, maar is tegelijk functioneel. Fle-sexi fun en Fle-sexi compact zijn peper- en zoutvaatjes in de vorm van een buigzame tube waarmee je zelf een minisculptuur kunt maken. Canny is een asbakblikje en Shake-me een suikerpot. Het leukst vonden wij de citroenpers Squeeze-me, in een zacht soort plastic: deksel afschroeven, halve citroen erin, toedoen en knijpen. En het werkt nog ook.

www.j-me.co.uk

5. De firma Bloomberg, bedrijvig op het vlak van multimedia en financieel nieuws, vroeg studenten om voor hun kantoren een installatie te bedenken die visueel interessant is maar die tegelijk ook echt gebruikt kan worden. Om er te zitten en bij te kletsen. Wired en Pulse zijn twee installaties die verwijzen naar de activiteiten van Bloomberg, Fieldwork brengt met de zonnebloemen het leven van buiten even binnen.

www.bloomberg.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content