Het festivalaanbod in België is ongeëvenaard. Maar omdat budget en tijd nu eenmaal een limiet kennen, helpen we u een handje.

1 Openluchttheater Rivierenhof, Antwerpen

Een zwak voor feeërieke decors ? Het amfitheater van Rivierenhof kent zijn gelijke niet. Voor gevoelige zielen twee te onthouden data : Kommil Foo op 26 juli en de New Yorkse indie-rockers The Antlers op 6 augustus.

Tot 12 september. Info : www.openluchttheater.be.

2 Cactusfestival, Brugge

Elke zomer opnieuw een oase van rust, friendly vibes en steengoede muziek. Met als aanraders Grace Jones, Balthazar, en Sohn, een Londense elektronicawizard met een gouden stem (10 tot 12 juli).

Info : www.cactusfestival.be.

3 Juanes en Juan Luis Guerra, Bree

Juanes is de Colombiaanse golden boy achter de wereldhit La camisa negra, Juan Luis Guerra kent u wellicht van de eightiesklassieker Burbujas de amor. Beide latinosterren zullen op het Afro-Latinofestival ook samen zingen. Ayayayay ! (11 juli)

Info : www.afro-latino.be.

4 Young Fathers, Dour

Ze brachten met White Men Are Black Men Too één van de beste albums van dit jaar uit. Verwacht je aan vibreren-de beats en close harmony (16 juli).

Info : www.dourfestival.eu.

5 Discobaar A Moeder

Schrik niet als je deze naam op een affiche aantreft. Integendeel, gewoon gáán ! Twee dolle Antwerpenaren selecteren de beste vergeten classics en voorzien die van hilarische commentaar. Altijd feest. (17 juli in het Openluchttheater Rivierenhof, 28 juli op het Ringlandfestival in Antwerpen en 30 augustus op Maanrock in Mechelen).

Info : www.openluchttheater.be, www.ringland.be, www.maanrock.be.

6 Lauryn Hill, Dour

De zangeres van The Fugees debu-teerde in 1998 met het indrukwek-kende soloalbum The Miseducation of Lauryn Hill. Dat niveau haalde ze nadien niet meer, maar het volstond om verschillende generaties fans voor het leven te binden. (18 juli).

Info : www.dourfestival.eu.

7 M-idzomer, Leuven

Performance, gesprekken, expo en muziek overlappen elkaar in de tuin en het gebouw van Museum M. Mis zeker de bruisende Youngblood Brass Band niet. Hun cover van Michael Jacksons Human Nature zegt genoeg (30 juli tot 2 augustus).

Info : www.m-idzomer.be.

8 Belle And Sebastian, Lokeren

Het Schotse popcollectief Belle and Sebastian brengt aanstekelijke refreintjes, melancholische teksten en vloeiende melodieën. Een ondergaande zon met B&S als begeleidend orkest : daar tekenen we voor ! (3 augustus)

Info : www.lokersefeesten.be.

9 Linkerwoofer, Antwerpen

Terug van een jaar weggeweest, dit fijne festival aan de oevers van de Schelde. Geniet van de rasechte Aantwaarpenaren Admiral Freebee en Magnus met de skyline van ’t Stad als decor (6 tot 8 augustus).

Info : www.linkerwoofer.be.

10 Feeërieën, Warandepark Brussel

Dit avondlijke luik van Boterhammen in het Park, georganiseerd door de Ancienne Belgique, is ondertussen aan zijn twaalfde editie toe en is gratis. Wij kijken uit naar Ryley Walker en Ibibio Sound Machine (24 tot 28 augustus).

Info : www.abconcerts.be.

DOOR MATTHIAS STOCKMANS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content