Madonna haalt woede van homogemeenschap op de hals

Een woordspelletje met Madonna op de website Buzzfeed is bij sommige mensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Een woordspelletje met Madonna op de website Buzzfeed is bij sommige mensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Madonna en Buzzfeed sloegen de handen in elkaar voor een woordspelletje. De wereldster kreeg enkele woorden voorgeschoteld en moest vervolgens het eerste wat in haar opkwam neerschrijven. Daaruit blijkt onder meer dat ze niet houdt van guacamole en dat tennis een sport is voor rijke mensen. Tot het woordje ‘kale’ of ‘boerenkool’ in het spelletje werd genoemd.

Het eerste wat in de zangeres opkwam was ‘gay’ of ‘homo’. Ze associeert boerenkool dus met de term ‘homo’. In deze context gebruikte ze het woord ‘gay’ dan ook als een scheldwoord en dit viel niet in goede aarde bij de homogemeenschap. Best wel gek voor iemand als Madonna, die erg opkomt voor homorechten én heel wat homo’s onder haar fans mag rekenen, om dit als een scheldwoord te gebruiken. Veel fans waren dan ook ontzettend onder de indruk van het antwoord van de zangeres en voelde sterk aan dat ze ‘gay’ hier als belediging noteerde. “Ze is toch veel bedachtzamer dan dit?” schreef één van de vele fans op Twitter. Ook andere verontwaardigde fans hebben op Twitter hun ongenoegen geuit.

Madonna heeft nog geen verklaring de wereld ingestuurd over dit incident, maar Buzzfeed reageerde wel op volledig eigen wijze. Zo gingen ze een boerenkool “interviewen” en de groente gaf als antwoord: “Jep, ik ben homo.” (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content