Madonna beschuldigd van plagiaat voor parfumlogo

© Reuters

De Australische kunstenaar RJ Williams vindt dat het ‘M’ logo gebruikt in het ‘Truth or Dare’ parfum van Madonna plagiaat is.

De kunstenaar, die exposities heeft gehad in de Art Gallery of NSW en het Museum of Contemporary Art, zal wettelijke stappen ondernemen tegen popster Madonna. Hij vindt dat het logo dat gebruikt wordt in haar parfum teveel gelijkenissen vertoont met het symbool dat hij heeft geschilderd en al jaren gebruikt op zijn kledij.

Hij heeft het symbool vorig jaar auteursrechterlijk laten beschermen en dus zou er sprake zijn van plagiaat langs Madonna’s kant. Dat meldt de Australische krant The Sunday Telegraph.

“De voorbije weken heb ik telefoontjes gekregen van vrienden over heel de wereld die mijn verontwaardiging delen”, zegt Williams. “Dit gaat om mijn integriteit als artiest.” Williams heeft al een aangetekende brief gestuurd naar Guy Oseary, de agent van Madonna, met de vraag om onmiddellijk te stoppen met deze inbreuk op het auteursrecht. De entourage van Madonna heeft voorlopig nog niet gereageerd. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content