Zwarte modellen die fungeren als blanke modellen, het is eens wat anders. Het Italiaans modemagazine Amica heeft de bruine huid van model Liya Kebede bijgewerkt met Photoshop zodat het net lijkt of ze blank is.

Waar er recent nog controverse ontstond rond een fotoshoot in Numéro Magazine, waarbij een blank model bruin werd geverfd om een African Queen voor te stellen, gebeurt nu het omgekeerde. Liya Kebede, donker model en actrice, die bekend werd om haar rol als Waris Dirie in 'Desert Flower', is voor het aprilnummer van het modemagazine Amica onherkenbaar gemaakt. Haar huid is gebleekt en bewerkt met Photoshop zodat het net lijkt alsof ze een blank model is.

Eerder al stuitte dit soort acties op een storm van protest. Op de voorbije modeweken onderzocht Style Minutes, een bureau dat catwalkdata verzamelt, de aanwezigheid van zwarte modellen op de catwalk. Het resultaat was noemenswaardig; slechts 12 procent van alle catwalk-modellen had een donkere huidskleur. Dit nieuw voorva lzal het racismedebat ongetwijfeld weer doen oplaaien. (YM)

Zwarte modellen die fungeren als blanke modellen, het is eens wat anders. Het Italiaans modemagazine Amica heeft de bruine huid van model Liya Kebede bijgewerkt met Photoshop zodat het net lijkt of ze blank is. Waar er recent nog controverse ontstond rond een fotoshoot in Numéro Magazine, waarbij een blank model bruin werd geverfd om een African Queen voor te stellen, gebeurt nu het omgekeerde. Liya Kebede, donker model en actrice, die bekend werd om haar rol als Waris Dirie in 'Desert Flower', is voor het aprilnummer van het modemagazine Amica onherkenbaar gemaakt. Haar huid is gebleekt en bewerkt met Photoshop zodat het net lijkt alsof ze een blank model is. Eerder al stuitte dit soort acties op een storm van protest. Op de voorbije modeweken onderzocht Style Minutes, een bureau dat catwalkdata verzamelt, de aanwezigheid van zwarte modellen op de catwalk. Het resultaat was noemenswaardig; slechts 12 procent van alle catwalk-modellen had een donkere huidskleur. Dit nieuw voorva lzal het racismedebat ongetwijfeld weer doen oplaaien. (YM)