Gesprek met Wim Opbrouck over zijn artistieke roeping, zijn retour à la campagne, en de stilte als beloning voor de toneelacteur.

De Belgische wijnbouw zit in de lift. Wij trokken naar het Heuvelland waar een drietal professionele wijnbouwers actief is. Op Entre-Deux-Monts maakt Martin Bacquaert fijne witte wijnen. Ze vielen al herhaaldelijk in de prijzen.

Voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je in onze kustprovincie niet per se naar een toprestaurant.Ontdek onze selectie uit de overvloed aan eethuizen en -winkels waar men de goede keuken verdedigt.

We trokken van oost naar west langs de Belgische kust, en stopten onderweg in Knokke, Oostende, Nieuwpoort, Oostduinkerke en Koksijde om te shoppen. En die winkels zijn even verschillend als de badsteden zelf.

De legende wil dat Rubens er zijn pinten betaalde met schilderijen en keizer Karel de toenmalige cafébazin bezwangerde. Café Vlissinghe in Brugge is de oudste kroeg van de stad. De boekhouding en toogverhalen gaan er terug tot 1515.