Van de 4.600 uitgestuurde ambassadeurs sinds het ontstaan van de Amerikaanse diplomatie was slechts 9 % een vrouw. Ook vandaag zijn ze nog steeds flink in de minderheid op bedrijfsfeestjes: 36 % van de over 158 landen verspreide ambassades worden geleid door een vrouw.

De landen waar ze wél gestationeerd worden, zijn daarbij landen zonder veel internationaal belang. Nog nooit heeft een vrouw de ambassades van Afghanistan, China, Duitsland, Iran, Israël, Rusland, Saudi-Arabië of Canada onder haar hoede gekregen. In Luxemburg zijn ze dan weer wel erg welkom: daar bevolkten maar liefst zeven vrouwen al de ambassadeurswoning. Andere landen waar ze politieke correctheid etaleren zijn bijvoorbeeld Burundi, Barbados, Nepal, Malta, Laos, Kyrgyzstan en de Solomoneilanden. (EK)

Van de 4.600 uitgestuurde ambassadeurs sinds het ontstaan van de Amerikaanse diplomatie was slechts 9 % een vrouw. Ook vandaag zijn ze nog steeds flink in de minderheid op bedrijfsfeestjes: 36 % van de over 158 landen verspreide ambassades worden geleid door een vrouw. De landen waar ze wél gestationeerd worden, zijn daarbij landen zonder veel internationaal belang. Nog nooit heeft een vrouw de ambassades van Afghanistan, China, Duitsland, Iran, Israël, Rusland, Saudi-Arabië of Canada onder haar hoede gekregen. In Luxemburg zijn ze dan weer wel erg welkom: daar bevolkten maar liefst zeven vrouwen al de ambassadeurswoning. Andere landen waar ze politieke correctheid etaleren zijn bijvoorbeeld Burundi, Barbados, Nepal, Malta, Laos, Kyrgyzstan en de Solomoneilanden. (EK)