Sommige studies ontlokken al eens de fronsende reactie: 'Wat ga je daar later mee doen? Met zo'n diploma kan je enkel in een McDonald's of Pizza Hut aan de slag.' Wel, dat is nu exact de bedoeling van een speciale masteropleiding aan de Manchester Metropolitan University. De Britse universiteit werkt samen met de bekende pizzaketen Pizza Hut aan een opleiding met 1.500 stageplaatsen. Studenten zullen getraind worden in onder meer het specifieke productieproces en de financiële analyse van het restaurant in een universitair programma.

Perfecte punten

Pizza Hut wil op die manier het academische en praktische combineren voor toekomstige werknemers. 'De lancering van het studentenprogramma maakt deel uit van ons renovatieproces', laat Kathryn Austin, directeur van HR en marketing bij Pizza Hut, weten aan Manchester Evening News.

De opleiding is zeker geen gemakkelijke manier om perfecte punten te scoren: 'De komende jaren zullen we hard werken om onze leerlingen en teamleden te voorzien van de beste training zodat we ze kunnen uitrusten met vaardigheden voor het leven, en niet alleen voor het werken in een restaurant.'

Ook Brits minister van Vaardigheden Nick Boles staat als één man achter het initiatief: 'De studie voegt waarde toe aan de bedrijven en de hele economie. Ik zou meer bedrijven willen aanmoedigen om Pizza Hut te volgen.'

Opmerkelijke opleiding

Dit is niet de enige opmerkelijke opleiding die je klaarstoomt voor een heel specifieke loopbaan. Aan de Vincennes University kan je bijvoorbeeld een Master halen in 'Bowling Industrie Management' en de Britse universiteit van Liverpool Hope biedt een masterprogramma aan dat alle Beatleskenners samenbrengt. Dat een cannabisplantage zwaar puffen is, bewijst het masterprogramma een de Oaksterdam University in Florida. En wie nog niet kan besluiten wat te doen, kan de knoop doorhakken tijdens het doorlopen van het doctoraat in besluitvorming aan de Indiana University.

(AW)

Sommige studies ontlokken al eens de fronsende reactie: 'Wat ga je daar later mee doen? Met zo'n diploma kan je enkel in een McDonald's of Pizza Hut aan de slag.' Wel, dat is nu exact de bedoeling van een speciale masteropleiding aan de Manchester Metropolitan University. De Britse universiteit werkt samen met de bekende pizzaketen Pizza Hut aan een opleiding met 1.500 stageplaatsen. Studenten zullen getraind worden in onder meer het specifieke productieproces en de financiële analyse van het restaurant in een universitair programma.Perfecte puntenPizza Hut wil op die manier het academische en praktische combineren voor toekomstige werknemers. 'De lancering van het studentenprogramma maakt deel uit van ons renovatieproces', laat Kathryn Austin, directeur van HR en marketing bij Pizza Hut, weten aan Manchester Evening News.De opleiding is zeker geen gemakkelijke manier om perfecte punten te scoren: 'De komende jaren zullen we hard werken om onze leerlingen en teamleden te voorzien van de beste training zodat we ze kunnen uitrusten met vaardigheden voor het leven, en niet alleen voor het werken in een restaurant.' Ook Brits minister van Vaardigheden Nick Boles staat als één man achter het initiatief: 'De studie voegt waarde toe aan de bedrijven en de hele economie. Ik zou meer bedrijven willen aanmoedigen om Pizza Hut te volgen.'Opmerkelijke opleidingDit is niet de enige opmerkelijke opleiding die je klaarstoomt voor een heel specifieke loopbaan. Aan de Vincennes University kan je bijvoorbeeld een Master halen in 'Bowling Industrie Management' en de Britse universiteit van Liverpool Hope biedt een masterprogramma aan dat alle Beatleskenners samenbrengt. Dat een cannabisplantage zwaar puffen is, bewijst het masterprogramma een de Oaksterdam University in Florida. En wie nog niet kan besluiten wat te doen, kan de knoop doorhakken tijdens het doorlopen van het doctoraat in besluitvorming aan de Indiana University. (AW)