De Europese webshop Zalando trekt op vrijdag 22 en zaterdag 23 november de wijde wereld in. In Brussel openen ze dan de deuren van hun pop-upshop, waar klanten kennis kunnen maken met het assortiment én leren online shoppen.

Heel wat fashionista's kunnen we beschouwen als ware webshopkenners, maar voor veel mensen is het online kopen van kleren niet voor de hand liggend. Is het wel de juiste maat? Hoe voelt dit jurkje aan? Zal het stofje mooi vallen? Is de kleur op de foto wel representatief? Al deze vragen vormen een zekere drempel. En dit is nu net wat Zalando wil aanpakken met het pop-upconcept.

Enerzijds wil Zalando natuurlijk de klant laten kennismaken met het assortiment en de najaarscollectie. Aangezien het aanbod van Zalando duizenden items telt, is het onmogelijk om een echte shopomgeving te creëren. Maar de klanten zullen enkele looks kunnen zien én voelen, wat voor velen een essentieel gegeven is. Anderzijds zullen er ook mensen van de klantenservice aanwezig zijn om de mensen vertrouwd te maken met het gebruik van de webshop. Van het gericht leren zoeken naar een kledingstuk tot het leren lezen van de infofiches bij het item. (AB)

Zalando pop-up store - 22 en 23 november - Leon Lepagestraat 2 - 11u-18u

De Europese webshop Zalando trekt op vrijdag 22 en zaterdag 23 november de wijde wereld in. In Brussel openen ze dan de deuren van hun pop-upshop, waar klanten kennis kunnen maken met het assortiment én leren online shoppen.Heel wat fashionista's kunnen we beschouwen als ware webshopkenners, maar voor veel mensen is het online kopen van kleren niet voor de hand liggend. Is het wel de juiste maat? Hoe voelt dit jurkje aan? Zal het stofje mooi vallen? Is de kleur op de foto wel representatief? Al deze vragen vormen een zekere drempel. En dit is nu net wat Zalando wil aanpakken met het pop-upconcept.Enerzijds wil Zalando natuurlijk de klant laten kennismaken met het assortiment en de najaarscollectie. Aangezien het aanbod van Zalando duizenden items telt, is het onmogelijk om een echte shopomgeving te creëren. Maar de klanten zullen enkele looks kunnen zien én voelen, wat voor velen een essentieel gegeven is. Anderzijds zullen er ook mensen van de klantenservice aanwezig zijn om de mensen vertrouwd te maken met het gebruik van de webshop. Van het gericht leren zoeken naar een kledingstuk tot het leren lezen van de infofiches bij het item. (AB) Zalando pop-up store - 22 en 23 november - Leon Lepagestraat 2 - 11u-18u