De Girl Scouts of Western Washington stuurden het geld meteen terug naar afzender en verklaart die actie als volgt: "De donor vroeg ons om garantie dat we het geld niet zouden aanwenden om transgendermeisjes te helpen om zich bij de scouts aan te sluiten. Voor ons was deze voorwaarde onaanvaardbaar. De groep wil er immers zijn voor álle meisjes, ongeacht hun genderidentiteit, socio-economische status, ras, etniciteit of seksuele oriëntatie."

Deze principiële beslissing betekende wel dat vijfhonderd andere meisjes 100.000 dollar steun aan hun neus voorbij zagen gaan. Daarom zette de scoutsgroep een online campagne op touw en wat er vervolgens gebeurde, is niet anders te omschrijven dan een staaltje pure internetmagie: op amper één dag tijd hebben de meisjes al meer dan 240.000 dollar ingezameld.

(EK)

De Girl Scouts of Western Washington stuurden het geld meteen terug naar afzender en verklaart die actie als volgt: "De donor vroeg ons om garantie dat we het geld niet zouden aanwenden om transgendermeisjes te helpen om zich bij de scouts aan te sluiten. Voor ons was deze voorwaarde onaanvaardbaar. De groep wil er immers zijn voor álle meisjes, ongeacht hun genderidentiteit, socio-economische status, ras, etniciteit of seksuele oriëntatie."Deze principiële beslissing betekende wel dat vijfhonderd andere meisjes 100.000 dollar steun aan hun neus voorbij zagen gaan. Daarom zette de scoutsgroep een online campagne op touw en wat er vervolgens gebeurde, is niet anders te omschrijven dan een staaltje pure internetmagie: op amper één dag tijd hebben de meisjes al meer dan 240.000 dollar ingezameld.(EK)