In de zomer kan het al eens puffen zijn. Niet alleen op vakantie, maar ook tijdens een gewone werkdag. Wie een standaardlichaam heeft, kan zich dan hullen in frisse outfits met weinig om het lijf, zonder aangestaard of bekritiseerd te worden.

'Sorry dat ik je schoffeer met mijn lijf'

Het lijkt soms wel of mensen zich persoonlijk aangevallen voelen door iemand met een maatje meer die een bikini draagt op het strand. Plus-size blogger Simone Mariposa heeft genoeg van dit soort kritiek en lanceerde de hashtag #WeWearWhatWeWant.

'Wanneer mensen belachelijk worden gemaakt omwille van hun kledingkeuze, kan dat een grote invloed hebben op hun zelfzekerheid. Vroeger leed ik er ook onder en bedekte ik koste wat kost mijn armen en benen. Na een tijdje liet ik echter de maatschappij niet meer bepalen hoe mijn garderobe eruit zag en kocht ik de outfits waar ik altijd van gedroomd had.'

Bovendien is het ook behoorlijk irritant als anderen zich ongevraagd moeien met iemands vestimentaire keuzes. 'Mijn lichaam. Mijn garderobe. Mijn keuze', klinkt het dan ook.

Inspireren

Heel wat vrouwen maken gebruik van de hashtag om hun verhaal te doen en anderen te inspireren om meer van zichzelf te houden. Ook willen ze stereotyperingen uit de weg ruimen: plus-size vrouwen eten niet alleen maar junkfood, ze zijn niet lui of dom en kunnen wel degelijk zelfverzekerd en positief in het leven staan. Getuige: deze foto's. (LP)

Toda mulher deve conseguir aproveitar a praia e se sentir bem. #myswimbody #plussize

Een foto die door thebashleygraham is geplaatst op

In de zomer kan het al eens puffen zijn. Niet alleen op vakantie, maar ook tijdens een gewone werkdag. Wie een standaardlichaam heeft, kan zich dan hullen in frisse outfits met weinig om het lijf, zonder aangestaard of bekritiseerd te worden. 'Sorry dat ik je schoffeer met mijn lijf' Het lijkt soms wel of mensen zich persoonlijk aangevallen voelen door iemand met een maatje meer die een bikini draagt op het strand. Plus-size blogger Simone Mariposa heeft genoeg van dit soort kritiek en lanceerde de hashtag #WeWearWhatWeWant. 'Wanneer mensen belachelijk worden gemaakt omwille van hun kledingkeuze, kan dat een grote invloed hebben op hun zelfzekerheid. Vroeger leed ik er ook onder en bedekte ik koste wat kost mijn armen en benen. Na een tijdje liet ik echter de maatschappij niet meer bepalen hoe mijn garderobe eruit zag en kocht ik de outfits waar ik altijd van gedroomd had.' Bovendien is het ook behoorlijk irritant als anderen zich ongevraagd moeien met iemands vestimentaire keuzes. 'Mijn lichaam. Mijn garderobe. Mijn keuze', klinkt het dan ook. Inspireren Heel wat vrouwen maken gebruik van de hashtag om hun verhaal te doen en anderen te inspireren om meer van zichzelf te houden. Ook willen ze stereotyperingen uit de weg ruimen: plus-size vrouwen eten niet alleen maar junkfood, ze zijn niet lui of dom en kunnen wel degelijk zelfverzekerd en positief in het leven staan. Getuige: deze foto's. (LP)