"Geen tijd om te sporten ": een veelgehoorde uitspraak is een uitvlucht die niet geldt voor het joggen. Wie kan er niet wekelijks driemaal een dik half uur vrij maken om aan de conditie te werken ? Als dat niet lukt, is er iets mis met de agenda. Joggen geeft je vergeleken met andere sporten het meeste rendement van je dierbare tijd. Voor fietsen, zwemmen, tennissen en bijna alle andere sporten moet je driemaal zoveel tijd investeren voor hetzelfde trainingseffect. Een ander voordeel is zeker dat je kan joggen waar en wanneer jezelf wil. Vertrek bij voorkeur aan je voor- of achterdeur zo verlies je geen kostbare minuten. Plan de drie trainingsdagen in je agenda en houd hiermee rekening met het plannen van je andere activiteiten. Loop bij voorkeur 's morgens. Je kan dan heerlijk een hele dag nagenieten van je training en het idee dat je weer een beetje dichter komt bij ons doel : de 5 km lopen aan een stuk zonder te wandelen. Misschien is het erg om hiervoor je wekker wat vroeger in te stellen, maar dat ben je zeker vergeten na een verkwikkende douche achteraf. Hetzelfde geldt ook voor degenen die tijdens de middagpauze joggen. Zij zijn na de middag niet uitgeblust maar juist veel productiever, omdat de hersenen tijdens het joggen een extra voorraad zuurstof kregen door de verhoogde bloedtoevoer. Sommigen moeten noodgedwongen 's avonds hun schema afwerken en hebben nadien misschien last om in te slapen. "Beter laat dan nooit" is toch de boodschap !

Ook deze derde week gaat lukken ! Opgelet voor dag 3 ! De wandelpauzes zijn bewust kort (= 1 minuut )gehouden. Aan jullie om goed te doseren en zeker niet te snel te joggen. Tot volgende week !

Uit LOOP! De gids voor elke loper. Van 0 naar 5, 10, 15 en 20 km van Mieke Boeckx

Mieke Boeckx
Info: www.miekeboeckx.be

"Geen tijd om te sporten ": een veelgehoorde uitspraak is een uitvlucht die niet geldt voor het joggen. Wie kan er niet wekelijks driemaal een dik half uur vrij maken om aan de conditie te werken ? Als dat niet lukt, is er iets mis met de agenda. Joggen geeft je vergeleken met andere sporten het meeste rendement van je dierbare tijd. Voor fietsen, zwemmen, tennissen en bijna alle andere sporten moet je driemaal zoveel tijd investeren voor hetzelfde trainingseffect. Een ander voordeel is zeker dat je kan joggen waar en wanneer jezelf wil. Vertrek bij voorkeur aan je voor- of achterdeur zo verlies je geen kostbare minuten. Plan de drie trainingsdagen in je agenda en houd hiermee rekening met het plannen van je andere activiteiten. Loop bij voorkeur 's morgens. Je kan dan heerlijk een hele dag nagenieten van je training en het idee dat je weer een beetje dichter komt bij ons doel : de 5 km lopen aan een stuk zonder te wandelen. Misschien is het erg om hiervoor je wekker wat vroeger in te stellen, maar dat ben je zeker vergeten na een verkwikkende douche achteraf. Hetzelfde geldt ook voor degenen die tijdens de middagpauze joggen. Zij zijn na de middag niet uitgeblust maar juist veel productiever, omdat de hersenen tijdens het joggen een extra voorraad zuurstof kregen door de verhoogde bloedtoevoer. Sommigen moeten noodgedwongen 's avonds hun schema afwerken en hebben nadien misschien last om in te slapen. "Beter laat dan nooit" is toch de boodschap !Ook deze derde week gaat lukken ! Opgelet voor dag 3 ! De wandelpauzes zijn bewust kort (= 1 minuut )gehouden. Aan jullie om goed te doseren en zeker niet te snel te joggen. Tot volgende week !Uit LOOP! De gids voor elke loper. Van 0 naar 5, 10, 15 en 20 km van Mieke Boeckx Mieke Boeckx Info: www.miekeboeckx.be