Over de politieke situatie in Rusland, Oekraïne en Georgië wordt regelmatig bericht, maar naar creatief nieuws uit die landen is het lang zoeken. Nederlander Eugène Staal en zijn Russische vriend Vladimir Vovi Inyakin brengen daar binnenkort verandering.

Staal en Inyakin halen het Oost-Europese talent naar de Brusselse Oude Graanmarkt.Yawn (geen Russisch woord, maar simpelweg Engels voor geeuw) moet een platform worden voor createurs uit de mode-, design- en kunstsector.

Ze willen de bezoekers verrassen met nu nog onbekende namen als Rooms, Ketevane en Anton Belinsky. Daarnaast kan je bij Yawn ook overnachten in een van de twee studio's in de naburige Kartuizersstraat, ingericht door jonge interieurontwerpers uit Georgië. (EDW/AB)

Yawn opent de deuren op 7 november, Oude Graanmarkt 65, 1000 Brussel.

Over de politieke situatie in Rusland, Oekraïne en Georgië wordt regelmatig bericht, maar naar creatief nieuws uit die landen is het lang zoeken. Nederlander Eugène Staal en zijn Russische vriend Vladimir Vovi Inyakin brengen daar binnenkort verandering. Staal en Inyakin halen het Oost-Europese talent naar de Brusselse Oude Graanmarkt.Yawn (geen Russisch woord, maar simpelweg Engels voor geeuw) moet een platform worden voor createurs uit de mode-, design- en kunstsector. Ze willen de bezoekers verrassen met nu nog onbekende namen als Rooms, Ketevane en Anton Belinsky. Daarnaast kan je bij Yawn ook overnachten in een van de twee studio's in de naburige Kartuizersstraat, ingericht door jonge interieurontwerpers uit Georgië. (EDW/AB) Yawn opent de deuren op 7 november, Oude Graanmarkt 65, 1000 Brussel.