Vorig jaar namen meer dan tweehonderd jonge fotografen deel aan de eerste Weekend Photo Award. Voor de tweede editie bedachten we, samen met Le Vif/l'Express Weekend een nieuwe uitdaging: na de mode richten we de lens nu op de stad en haar architectuur.

De leefbaarheid en duurzaamheid van steden staat immers hoog op de agenda, en de voorstellen komen niet alleen van politici, architecten en stedenbouwkundigen. Ook fotografen als Filip Dujardin, die onze affiche siert, doen hun duit in het zakje. Laat u door het thema Urban Dream inspireren en prikkel onze verbeelding. Fotografeer bijvoorbeeld een paradijselijk eiland of een knelpunt in de stad, creÃ"er met digitale beeldbewerking zelf uw metropool van de toekomst of bedenk een andere eigenzinnige invulling - alles is toegelaten. Tot de juryleden behoren onder meer Bob Van Reeth en Luc Schuiten.

De winnaars strijken professionele apparatuur van Nikon op, ter waarde van 14.000 euro. Hun inzendingen worden in het najaar bovendien tentoongesteld in Brussel en gepubliceerd in Knack Weekend en Le Vif/l'Express Weekend. Als toemaatje wordt hun werk op groot formaat opgehangen in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. De inzendingen moeten ons ten laatste bereiken op 20 september, het reglement en een inschrijvingsformulier vindt u op de site van Nikon.

Wim Denolf

Vorig jaar namen meer dan tweehonderd jonge fotografen deel aan de eerste Weekend Photo Award. Voor de tweede editie bedachten we, samen met Le Vif/l'Express Weekend een nieuwe uitdaging: na de mode richten we de lens nu op de stad en haar architectuur.De leefbaarheid en duurzaamheid van steden staat immers hoog op de agenda, en de voorstellen komen niet alleen van politici, architecten en stedenbouwkundigen. Ook fotografen als Filip Dujardin, die onze affiche siert, doen hun duit in het zakje. Laat u door het thema Urban Dream inspireren en prikkel onze verbeelding. Fotografeer bijvoorbeeld een paradijselijk eiland of een knelpunt in de stad, creÃ"er met digitale beeldbewerking zelf uw metropool van de toekomst of bedenk een andere eigenzinnige invulling - alles is toegelaten. Tot de juryleden behoren onder meer Bob Van Reeth en Luc Schuiten. De winnaars strijken professionele apparatuur van Nikon op, ter waarde van 14.000 euro. Hun inzendingen worden in het najaar bovendien tentoongesteld in Brussel en gepubliceerd in Knack Weekend en Le Vif/l'Express Weekend. Als toemaatje wordt hun werk op groot formaat opgehangen in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. De inzendingen moeten ons ten laatste bereiken op 20 september, het reglement en een inschrijvingsformulier vindt u op de site van Nikon. Wim Denolf