Weekend Blog Awards: finalisten Deco & Design

© Thinkstock

Elke dag zetten we een categorie van de Knack Weekend Blog Awards in de kijker. Vandaag zijn de finalisten van Deco & Design aan de beurt.

Soelaas:de bloggers achter Soelaas zijn gebeten door design en typografie. Ze schrijven over nieuwigheden in de designwereld, over de strakke lijnen van getypte woorden en over wat hen inspireert en verwondert. Dit alles wordt afgewisseld met een portie stevige beats. Een blog voor iedereen die houdt van typografie en minimalistisch design. Ook de blog zelf is in een strak jasje gestoken.

Baroness O: deze blog is het geesteskind van twee zussen, Anne en Line, die gek zijn op alles wat met design te maken heeft. Ze laten zich inspireren door hun omgeving en proberen ook design te zien in verschillende domeinen, zo bijvoorbeeld in mode of kunst. De blog is erg inspirerend en gaat in op design in de breedste zin van het woord en dat steeds met een speelse ondertoon.

Ugly Belgian Houses: zoals de naam van de blog reeds aangeeft gaat het in deze webstek over de talrijke lelijke woningen die België rijk is. De blog is vooral opgebouwd uit foto’s met een humoristisch woordje uitleg, dat de wildgroei aan (lelijke) architectuur in België pijnlijk blootlegt.

Woonblog:Tom en Britt zijn gestart met Woonblog begin 2012 om hun passie voor interieur en deco met iedereen te delen. Het is een persoonlijke blog over wat hen inspireert en wat ze zelf mooi vinden. Ze schuimen marktjes af om leuke interieurspulletjes op de kop te tikke, ze zijn gek op Scandinavisch design en bedenken DIY-projecten waarmee hun lezers zelf hun interieur wat kunnen pimpen. De lay-out van de blog is erg fris en vrolijk.

Loupje:op deze blog kan je heel wat DIY-ideeën vinden om je interieur op te frissen. Zo legt ze uit hoe je het servies kan personaliseren met een porseleinstift of hoe een vaas, die je zelf een kleurtje geeft, een persoonlijk kunstwerk kan worden. Maar ook haar eigen interieur inspireert: zo is de kinderkamer een ware bron van inspiratie voor ouders in spé. De blogster achter Loupje houdt van zacht en gezellig design.

Ebony Bizart: Ebony Bizart is de blog van Vanessa Blomme. Zij volgde een opleiding in de interieurarchitectuur, maar is al enkele jaren actief in de grafische sector. Op haar blog brengt ze voornamelijk foto’s van interieurs samen of van interieurelementen die haar aanspreken in inspireren. Ook de lezers van de blog kunnen zich door de interieurs laten inspireren. Blomme wil vooral aantonen dat kleine ingrepen in een woning of ruimte al een heel verschil kunnen maken.

Puur Confituur:De blog gaat inhoudelijk over typografie, kleuren en patronen. Het is het geesteskindje van de grafische vormgeefster Irene Schampaert. Zelf is ze helemaal gek op de vormgeving van tijdschriften en probeert de schoonheid van het getypte woord over te brengen op haar blog. Daarnaast verwondert ze zich over kleuren en de schoonheid van alledaagse patronen op voorwerpen.

Oh My Goodness: Goedele, de bezielster van deze blog, is gek op Scandinavisch design. De blog toont voornamelijk interieurs en design ontwerpen van Scandinavische makelij en zijn een bron van inspiratie voor mensen die houden van een strak, maar toch kleurrijk en gezellig interieur.

Simply Fabulous Chic: Inge Picqueurgaat met haar blog vooral in op de details van een interieur. Kleurencombinaties, het dekken van tafels, enzovoort. Kortom: voor Inge zit het geheim van een mooi interieur in de details. Ze combineert bestaande interieurreportages met foto’s van haar eigen interieur en haar eigen DIY-projecten.

Eefje De Coninck: Eefje De Coninck gaat op de koffie bij enkele jonge, creatieve dames en brengt hun vaak heel eigenzinnige interieur in beeld. Bij elke fotoreportage staat een kort interview waarin je meer te weten komt over de persoon achter het interieur. Of was het nu omgekeerd? De blog van Eefje De Coninck inspireert en toont hoe elk individu een andere invulling geeft aan zijn of haar eigen woonplaats.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content