De manier waarop je je handtas draagt, zegt blijkbaar heel wat over je persoonlijkheid. Experte in lichaamstaal Patti Wood geeft een overzicht van de verschillende types handtas-dragers.

Verschillende tassen over de schouder

Je zeult altijd verschillende tassen mee en gaat nooit de deur uit zonder je oversized schoudertas waar zowat heel je leven zich in schuilhoudt. Volgens Patti wijst dit erop dat je altijd gehaast bent en niet altijd even aanwezig bent, je kan soms snel afdwalen met je gedachten.

Op je onderarm

Je houdt je handtas vast zoals de gemiddelde Hollywoodster, al bengelend aan je onderarm. Dit zou kunnen wijzen op een gevoel van macht en superioriteit.

Zonder handen

Een schoudertas die je volledig over je lichaam kan hangen zodat je ze niet meer hoeft vast te houden is vooral praktisch. Toch zegt Patti dat het ook kan duiden op een bepaalde onzekerheid omdat je op die manier je lichaam en/of outfit probeert te bedekken.

Clutch met beide handen vasthouden

Iemand die een clutch met beide handen vasthoudt, kan wijzen op iemand die verlegen is en zelfs een beetje defensief. Je beschermt als het ware jezelf door je tas zo stevig mogelijk vast te houden.

Schoudertas over één schouder

Je draagt je schoudertas - die eigenlijk perfect langs je lichaam kan gedragen worden - op één schouder zodat altijd het risico bestaat dat die afvalt omdat de hendel vrij lang is. Dit kan wijzen op een gevoel van onmacht over het eigen leven, volgens Wood.

Clutch onder de oksels

Een praktische oplossing voor een clutch aangezien je zo je handen vrijhoudt, maar het kan er soms ook vrij vreemd uitzien. "Ik zie dit vaak bij vrouwen die een tas hebben die eigenlijk niet bij hen past", aldus Patti.

De aktetas

Vrouwen die hun handtas dragen aan de kleine hendels - zoals een aktetas - zijn meestal erg doelgericht. Ze zijn niet zozeer bezig met hoe het geheel eruitziet, maar wel met wat ze nog te doen hebben en waar ze naartoe gaan.

Handtas net onder de oksel

Dit zien we vaak bij vrouwen die in een grote stad wonen, het creëert een gevoel van veiligheid en geeft zakkenrollers minder kans om je spullen te stelen.

De baguette

Deze kleine tas zien we vaak bij streetstyle sterren. Volgens Patti zijn deze tassen niet enkel praktisch, maar wijzen ze ook op een zekere doelgerichtheid van de drager.

De manier waarop je je handtas draagt, zegt blijkbaar heel wat over je persoonlijkheid. Experte in lichaamstaal Patti Wood geeft een overzicht van de verschillende types handtas-dragers. Verschillende tassen over de schouder Je zeult altijd verschillende tassen mee en gaat nooit de deur uit zonder je oversized schoudertas waar zowat heel je leven zich in schuilhoudt. Volgens Patti wijst dit erop dat je altijd gehaast bent en niet altijd even aanwezig bent, je kan soms snel afdwalen met je gedachten. Op je onderarm Je houdt je handtas vast zoals de gemiddelde Hollywoodster, al bengelend aan je onderarm. Dit zou kunnen wijzen op een gevoel van macht en superioriteit. Zonder handen Een schoudertas die je volledig over je lichaam kan hangen zodat je ze niet meer hoeft vast te houden is vooral praktisch. Toch zegt Patti dat het ook kan duiden op een bepaalde onzekerheid omdat je op die manier je lichaam en/of outfit probeert te bedekken. Clutch met beide handen vasthouden Iemand die een clutch met beide handen vasthoudt, kan wijzen op iemand die verlegen is en zelfs een beetje defensief. Je beschermt als het ware jezelf door je tas zo stevig mogelijk vast te houden. Schoudertas over één schouder Je draagt je schoudertas - die eigenlijk perfect langs je lichaam kan gedragen worden - op één schouder zodat altijd het risico bestaat dat die afvalt omdat de hendel vrij lang is. Dit kan wijzen op een gevoel van onmacht over het eigen leven, volgens Wood. Clutch onder de oksels Een praktische oplossing voor een clutch aangezien je zo je handen vrijhoudt, maar het kan er soms ook vrij vreemd uitzien. "Ik zie dit vaak bij vrouwen die een tas hebben die eigenlijk niet bij hen past", aldus Patti. De aktetas Vrouwen die hun handtas dragen aan de kleine hendels - zoals een aktetas - zijn meestal erg doelgericht. Ze zijn niet zozeer bezig met hoe het geheel eruitziet, maar wel met wat ze nog te doen hebben en waar ze naartoe gaan. Handtas net onder de oksel Dit zien we vaak bij vrouwen die in een grote stad wonen, het creëert een gevoel van veiligheid en geeft zakkenrollers minder kans om je spullen te stelen. De baguette Deze kleine tas zien we vaak bij streetstyle sterren. Volgens Patti zijn deze tassen niet enkel praktisch, maar wijzen ze ook op een zekere doelgerichtheid van de drager.