Valentijn is het feest der geliefden, en de liefde van heel wat mannen én vrouwen gaat door de maag. Maar wie net volop de wilskracht heeft gevonden om na de bacchanalen van het eindejaar de goede voornemens voor één keer wel tot een goed einde te brengen, is er dus aan voor de moeite. Of toch niet.

De dieetkenners van Weight Watchers hielden een enquête bij 1000 Belgische vrouwen om te achterhalen wat voor hen een betere oplossing zou zijn. Want hoewel we erg graag die extra kilootjes zien verdwijnen, de liefde vieren met water en toastjes is ook niet alles.

Picknick in de woonkamer

Blijf daarom thuis, gezellig met zijn tweetjes. Hou een picknick in de woonkamer, een ontbijt op bed of fix een romantisch dinertje bij kaarslicht. Op restaurant worden we allemaal verleid om te veel te eten of te kiezen voor erg calorierijke voeding. Als je het zelf doet, dan kan je voor gezondere varianten zorgen waarvan je toch wat meer mag eten.

Laat je lief ook beslissen over het menu, dan kan ze je aanwijzingen geven van wat mag en wat niet. Zo zal ze niet met een lang gezicht tegenover je zitten als jij toch het caloriebomdessert binnenspeelt. Er zijn heus dieetvriendelijke taartjes en desserts te bedenken.

Geen kilo pralines

De pralinedozen vliegen dezer dagen ook over de toonbank. Dé hel voor vrouwen die proberen om wat te minderen. Ga dan liever naar een exclusievere pralinewinkel, waar je enkele originele chocolaatjes koopt en laat die dozen van een halve kilo achterwege.

En wie geen toegevingen wil doet op culinair vlak kan in de slaapkamer voor een toegenomen energieverbruik zorgen. Als je weet dat je met een halfuurtje seks tot 350 kilocalorieën kunt verbranden (afhankelijk van hoe actief je bent natuurlijk), dan valt er natuurlijk te onderhandelen. (AB)

Valentijn is het feest der geliefden, en de liefde van heel wat mannen én vrouwen gaat door de maag. Maar wie net volop de wilskracht heeft gevonden om na de bacchanalen van het eindejaar de goede voornemens voor één keer wel tot een goed einde te brengen, is er dus aan voor de moeite. Of toch niet.De dieetkenners van Weight Watchers hielden een enquête bij 1000 Belgische vrouwen om te achterhalen wat voor hen een betere oplossing zou zijn. Want hoewel we erg graag die extra kilootjes zien verdwijnen, de liefde vieren met water en toastjes is ook niet alles.Picknick in de woonkamerBlijf daarom thuis, gezellig met zijn tweetjes. Hou een picknick in de woonkamer, een ontbijt op bed of fix een romantisch dinertje bij kaarslicht. Op restaurant worden we allemaal verleid om te veel te eten of te kiezen voor erg calorierijke voeding. Als je het zelf doet, dan kan je voor gezondere varianten zorgen waarvan je toch wat meer mag eten.Laat je lief ook beslissen over het menu, dan kan ze je aanwijzingen geven van wat mag en wat niet. Zo zal ze niet met een lang gezicht tegenover je zitten als jij toch het caloriebomdessert binnenspeelt. Er zijn heus dieetvriendelijke taartjes en desserts te bedenken.Geen kilo pralinesDe pralinedozen vliegen dezer dagen ook over de toonbank. Dé hel voor vrouwen die proberen om wat te minderen. Ga dan liever naar een exclusievere pralinewinkel, waar je enkele originele chocolaatjes koopt en laat die dozen van een halve kilo achterwege. En wie geen toegevingen wil doet op culinair vlak kan in de slaapkamer voor een toegenomen energieverbruik zorgen. Als je weet dat je met een halfuurtje seks tot 350 kilocalorieën kunt verbranden (afhankelijk van hoe actief je bent natuurlijk), dan valt er natuurlijk te onderhandelen. (AB)