Naar aanleiding van hun Feminist Issue dat uitkomt in november heeft de Britse editie van Elle magazine de #MoreWomen campagne gelanceerd. Om het belang van sterke, vrouwelijke vertegenwoordigers in beeld te brengen creëerde de redactie een compilatiefilmpje met voor en na's: de eerste foto is het originele beeld, in de tweede foto werden alle mannen weggewerkt. Het is opvallend hoe pijnlijk leeg de bewerkte prent is.

"Er wordt zo vaak geschreven dat vrouwen met macht zich tegen elkaar verzetten en jaloers zijn op elkaar, terwijl het tegenovergestelde waar is: we geven elkaar kracht en moedigen elkaar aan", klinkt het op de redactie van Elle UK. "We willen deze narratief veranderen en een meer positieve conversatie creëren, een conversatie waarin vrouwen elkaar helpen groeien en ontwikkelen terwijl we blijven streven naar globale gelijkheid."

Wij pasten de truc van Elle UK ook snel even toe op onze federale regering...

-
© -

(KS)

Naar aanleiding van hun Feminist Issue dat uitkomt in november heeft de Britse editie van Elle magazine de #MoreWomen campagne gelanceerd. Om het belang van sterke, vrouwelijke vertegenwoordigers in beeld te brengen creëerde de redactie een compilatiefilmpje met voor en na's: de eerste foto is het originele beeld, in de tweede foto werden alle mannen weggewerkt. Het is opvallend hoe pijnlijk leeg de bewerkte prent is."Er wordt zo vaak geschreven dat vrouwen met macht zich tegen elkaar verzetten en jaloers zijn op elkaar, terwijl het tegenovergestelde waar is: we geven elkaar kracht en moedigen elkaar aan", klinkt het op de redactie van Elle UK. "We willen deze narratief veranderen en een meer positieve conversatie creëren, een conversatie waarin vrouwen elkaar helpen groeien en ontwikkelen terwijl we blijven streven naar globale gelijkheid." Wij pasten de truc van Elle UK ook snel even toe op onze federale regering... (KS)