De TED Talk dateert al van drie jaar geleden, maar met de klimaattop in Parijs in het vooruitzicht eind november leek het ons hét moment om hem nog eens op te duikelen. Joe Smith vertelt dat er jaarlijks om en bij de 6 miljard kilogram papieren doekjes gebruikt worden door Amerikanen voor allerlei doeleinden. Mochten diezelfde Amerikanen ervoor kiezen om slechts 1 doekje te gebruiken bij het wassen van de handen, dan zou dat een besparing betekenen van 250 miljoen kilogram.

Het merendeel van de mensen vindt dat 1 doekje onmogelijk toereikend kan zijn om de handen te drogen. In zijn instructiefilmpje overtuigt Joe Smith ons van het tegendeel. Shake & fold! (AB)

De TED Talk dateert al van drie jaar geleden, maar met de klimaattop in Parijs in het vooruitzicht eind november leek het ons hét moment om hem nog eens op te duikelen. Joe Smith vertelt dat er jaarlijks om en bij de 6 miljard kilogram papieren doekjes gebruikt worden door Amerikanen voor allerlei doeleinden. Mochten diezelfde Amerikanen ervoor kiezen om slechts 1 doekje te gebruiken bij het wassen van de handen, dan zou dat een besparing betekenen van 250 miljoen kilogram. Het merendeel van de mensen vindt dat 1 doekje onmogelijk toereikend kan zijn om de handen te drogen. In zijn instructiefilmpje overtuigt Joe Smith ons van het tegendeel. Shake & fold! (AB)