Hoewel Donald Trump in zijn overwinningsspeech verklaarde een president te willen zijn voor 'alle Amerikanen', zindert bij heel wat van zijn kiezers vooral zijn campagne na waarin hij vrouwen, moslims, latino's, gehandicapten holebi's en anderen schoffeerde. Sinds de verkiezingen zijn er dan ook verschillende aanvallen tegen minderheden gemeld.

Veiligheidsspeld

Als tegenreactie zijn heel wat Amerikanen nu begonnen met het dragen van een veiligheidsspeldje: daarmee willen ze hun landgenoten aantonen dat ze bij hen veilig zijn. Ook na het geweld dat volgde op de Brexit doken heel wat veiligheidsspelden op in het straatbeeld. Het symbool dook voor het eerst op tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen droegen Nederlanders een veiligheidsspeld om hun loyaliteit aan de koningin te betuigen.

Dat dergelijke initiatieven niet nutteloos zijn, wordt helaas duidelijk uit reacties die Shaun King bundelt op zijn Twitter-profiel. Helaas zijn de tweets hieronder lang niet de enige berichten over aanvallen tegen minderheden, maar ze scheppen wel een beeld van wat er nu gebeurt in de Verenigde Staten.

Heel wat Amerikanen zijn gechoqueerd door deze en alle andere berichten over de haataanvallen. Daarom dragen ze nu een veiligheidsspeldje en tonen ze dat op de sociale media, om te tonen dat al wie zich nu onveilig voelt bij hen terecht kan voor hulp.

(EK)

Hoewel Donald Trump in zijn overwinningsspeech verklaarde een president te willen zijn voor 'alle Amerikanen', zindert bij heel wat van zijn kiezers vooral zijn campagne na waarin hij vrouwen, moslims, latino's, gehandicapten holebi's en anderen schoffeerde. Sinds de verkiezingen zijn er dan ook verschillende aanvallen tegen minderheden gemeld.Als tegenreactie zijn heel wat Amerikanen nu begonnen met het dragen van een veiligheidsspeldje: daarmee willen ze hun landgenoten aantonen dat ze bij hen veilig zijn. Ook na het geweld dat volgde op de Brexit doken heel wat veiligheidsspelden op in het straatbeeld. Het symbool dook voor het eerst op tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen droegen Nederlanders een veiligheidsspeld om hun loyaliteit aan de koningin te betuigen. Dat dergelijke initiatieven niet nutteloos zijn, wordt helaas duidelijk uit reacties die Shaun King bundelt op zijn Twitter-profiel. Helaas zijn de tweets hieronder lang niet de enige berichten over aanvallen tegen minderheden, maar ze scheppen wel een beeld van wat er nu gebeurt in de Verenigde Staten.Heel wat Amerikanen zijn gechoqueerd door deze en alle andere berichten over de haataanvallen. Daarom dragen ze nu een veiligheidsspeldje en tonen ze dat op de sociale media, om te tonen dat al wie zich nu onveilig voelt bij hen terecht kan voor hulp. (EK)