#PolishedMan is een online campagne die zich inzet voor bewustmaking rond kindermishandeling. De campagne moedigt mannen aan om een -felgelakt- handje toe te steken in de strijd tegen het misbruik en geweld van kinderen. Met deze actie hopen de initiatiefnemers zowel geld in te zamelen als het onderwerp in de spotlights te zetten.

Maar waarom precies de nagellak? Nadat Elliot Costello, de CEO van een Australische vzw YGap, in een kinderziekenhuis in Cambodja een lange tijd speelde met een klein meisje Thea, dat onder meer zijn nagels lakte, kwam hij te weten dat Thea heel haar korte leventje seksueel en fysiek mishandeld geweest is. Thea is bovendien niet alleen. Volgens UNICEF krijgen één op vijf kinderen nog voor ze 19 jaar worden te maken met fysiek of seksueel geweld.

A photo posted by Martyn Coomber (@coomster) on

Toen Costello dit te horen kreeg wilde hij actie ondernemen, niet alleen door zijn nagels te lakken en het onderwerp in de kijker te zetten, maar ook via een geldinzameling via de Polished Man website. De opbrengst van deze inzameling gaat naar organisaties die in noodopvang voor (mishandelde) kinderen voorzien en die kindermishandeling rechtstreeks aanvechten. (KS)

#PolishedMan is een online campagne die zich inzet voor bewustmaking rond kindermishandeling. De campagne moedigt mannen aan om een -felgelakt- handje toe te steken in de strijd tegen het misbruik en geweld van kinderen. Met deze actie hopen de initiatiefnemers zowel geld in te zamelen als het onderwerp in de spotlights te zetten. Maar waarom precies de nagellak? Nadat Elliot Costello, de CEO van een Australische vzw YGap, in een kinderziekenhuis in Cambodja een lange tijd speelde met een klein meisje Thea, dat onder meer zijn nagels lakte, kwam hij te weten dat Thea heel haar korte leventje seksueel en fysiek mishandeld geweest is. Thea is bovendien niet alleen. Volgens UNICEF krijgen één op vijf kinderen nog voor ze 19 jaar worden te maken met fysiek of seksueel geweld. Toen Costello dit te horen kreeg wilde hij actie ondernemen, niet alleen door zijn nagels te lakken en het onderwerp in de kijker te zetten, maar ook via een geldinzameling via de Polished Man website. De opbrengst van deze inzameling gaat naar organisaties die in noodopvang voor (mishandelde) kinderen voorzien en die kindermishandeling rechtstreeks aanvechten. (KS)