Nope, dit is niet Het Universele Teken voor grammaticanerds. In 2013 werd The Semicolon (puntkomma, nvdr) Project in leven geroepen om mensen met depressie, angststoornissen of verslaving een hart onder de riem te steken. Om een gevoelig en nog steeds gestigmatiseerd onderwerp als zelfmoord letterlijk in de verf te zetten.

"De puntkomma wordt gebruikt wanneer de auteur zijn zin kan afmaken, maar er toch voor kiest om deze nog verder te zetten", aldus Jenn Brown and Jeremy Jaramillo van The Semicolon Project aan Upworthy. "De tatoeage moet staan voor hoop en liefde voor zij die worstelen met zelfmoord- en automutilatiegedachten. Your story is not over!"

Bovendien zorgt de tatoeage ervoor dat er een conversatie wordt opgestart, want wanneer mensen een tattoo spotten vragen ze doorgaans waar deze voor staat. En ja, dat gesprek moet op gang getrokken worden. Volgens cijfers uit 2014 staat het aantal zelfdodingen gelijk aan respectievelijk 17, 24 en 14 zelfdodingen per 100.000 inwoners in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Vlaanderen bevindt zich hiermee 1,5 keer hoger dan het Europese gemiddelde. België zit met drie zelfdodingen per dag in de top drie van Europa.

Vragen over zelfdoding of nood aan een gesprek? Dan kan je terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Nope, dit is niet Het Universele Teken voor grammaticanerds. In 2013 werd The Semicolon (puntkomma, nvdr) Project in leven geroepen om mensen met depressie, angststoornissen of verslaving een hart onder de riem te steken. Om een gevoelig en nog steeds gestigmatiseerd onderwerp als zelfmoord letterlijk in de verf te zetten."De puntkomma wordt gebruikt wanneer de auteur zijn zin kan afmaken, maar er toch voor kiest om deze nog verder te zetten", aldus Jenn Brown and Jeremy Jaramillo van The Semicolon Project aan Upworthy. "De tatoeage moet staan voor hoop en liefde voor zij die worstelen met zelfmoord- en automutilatiegedachten. Your story is not over!"Bovendien zorgt de tatoeage ervoor dat er een conversatie wordt opgestart, want wanneer mensen een tattoo spotten vragen ze doorgaans waar deze voor staat. En ja, dat gesprek moet op gang getrokken worden. Volgens cijfers uit 2014 staat het aantal zelfdodingen gelijk aan respectievelijk 17, 24 en 14 zelfdodingen per 100.000 inwoners in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Vlaanderen bevindt zich hiermee 1,5 keer hoger dan het Europese gemiddelde. België zit met drie zelfdodingen per dag in de top drie van Europa.