Een van de mooiste vrouwen uit de geschiedenis, Audrey Hepburn, was zelf niet blij met haar uiterlijk. Dat vertelt haar jongste zoon Lucca Dotti aan het tijdschrift Vanity Fair.

Audrey Hepburn's jongste zoon gaf een interview over zijn moeder naar aanleiding van een fotoboek dat hij gemaakt heeft over haar. Dotti verzamelde de foto's bij de Reporters Associati van Italië die Audrey Hepburn destijds vaak fotografeerden.

Zijn fotoboek, dat meer dan 200 foto's bevat, waarvan sommige nooit zijn gepubliceerd, toont Hepburn al wandelend in de Italiaanse hoofdstad. "Mijn moeder leefde niet opgesloten in haar kamer, ze wandelde graag rond en iedereen kende haar. Ze behoorde tot stad."

De 43-jarige Dotti vertelt dat zijn moeder zichzelf helemaal geen schoonheid vond. "Ze dacht dat ze een grote neus had en grote voeten. Ook vond ze zichzelf te mager en zei ze dat ze te kleine borsten had. Soms keek ze in de spiegel en zei ze, 'Ik snap niet dat mensen me mooi vinden'".

Lucca Dotti, de zoon van Hepburn en haar tweede man, Andrea Dotti, vond zijn moeder perfect. "Zelf in spontane kiekjes was ze altijd haar prachtige zelf" zei hij over de vele paparazzifoto's van Hepburn, die na haar tweede huwelijk in Rome bleef wonen. Ook over de huwelijksproblemen van zijn ouders is hij heel openhartig. "Ze was 40 toen ze trouwde met een man die tien jaar jonger was dan haar, maar ze was mentaal veel ouder door alles wat ze had meegemaakt. Het moet heel moeilijk zijn voor een jonge beginnende dokter om samen te zijn met zo'n groot Hollywood icoon."

Over de persoonlijke stijl van zijn moeder vertelt hij dat ze gek was op sjaaltjes en zonnebrillen. " Ze had zoals elke vrouw misschien 30 of 40 zonnebrillen. Ze gebruikte ze vooral om zich mee te vermommen. Dan kon ze af en toe gaan shoppen zonder dat ze herkend werd."

Hepburn overleed in 1993 aan darmkanker op 63-jarige leeftijd. "Ze was altijd verbaasd over de moeite die vrouwen deden om er jonger uit te zien", vertelt Dotti. "Ze was eigenlijk heel blij om ouder te worden want dat betekende dat ze meer tijd had voor haar familie en dat ze eindelijk kon loskomen van Hollywood." Hij herinnert zich zijn moeder vooral door bepaalde geuren, geen parfum maar kleine subtiele geuren zoals bloemen of taarten. "We lachten vaak samen met het feit dat we allebei een goede geurzin hadden. Elke lente, vooral hier in Rome, hangt de geur van oranjebloesem in de lucht. De lente was haar favoriet seizoen en dat doet me aan haar denken."

Voor de twintigste verjaardag van haar dood zet het tijdschrift Vanity Fair het filmicoon op de cover van hun meinummer. Hepburn's geboortehuis, waar ze opgroeide, bevindt zich in België, welbepaald in Elsene in de Keienveldstraat nr. 48. Het boek 'Audrey in Rome' wordt gelanceerd op 16 april en is te koop op Amazon. (AV)

Een van de mooiste vrouwen uit de geschiedenis, Audrey Hepburn, was zelf niet blij met haar uiterlijk. Dat vertelt haar jongste zoon Lucca Dotti aan het tijdschrift Vanity Fair. Audrey Hepburn's jongste zoon gaf een interview over zijn moeder naar aanleiding van een fotoboek dat hij gemaakt heeft over haar. Dotti verzamelde de foto's bij de Reporters Associati van Italië die Audrey Hepburn destijds vaak fotografeerden. Zijn fotoboek, dat meer dan 200 foto's bevat, waarvan sommige nooit zijn gepubliceerd, toont Hepburn al wandelend in de Italiaanse hoofdstad. "Mijn moeder leefde niet opgesloten in haar kamer, ze wandelde graag rond en iedereen kende haar. Ze behoorde tot stad." De 43-jarige Dotti vertelt dat zijn moeder zichzelf helemaal geen schoonheid vond. "Ze dacht dat ze een grote neus had en grote voeten. Ook vond ze zichzelf te mager en zei ze dat ze te kleine borsten had. Soms keek ze in de spiegel en zei ze, 'Ik snap niet dat mensen me mooi vinden'". Lucca Dotti, de zoon van Hepburn en haar tweede man, Andrea Dotti, vond zijn moeder perfect. "Zelf in spontane kiekjes was ze altijd haar prachtige zelf" zei hij over de vele paparazzifoto's van Hepburn, die na haar tweede huwelijk in Rome bleef wonen. Ook over de huwelijksproblemen van zijn ouders is hij heel openhartig. "Ze was 40 toen ze trouwde met een man die tien jaar jonger was dan haar, maar ze was mentaal veel ouder door alles wat ze had meegemaakt. Het moet heel moeilijk zijn voor een jonge beginnende dokter om samen te zijn met zo'n groot Hollywood icoon." Over de persoonlijke stijl van zijn moeder vertelt hij dat ze gek was op sjaaltjes en zonnebrillen. " Ze had zoals elke vrouw misschien 30 of 40 zonnebrillen. Ze gebruikte ze vooral om zich mee te vermommen. Dan kon ze af en toe gaan shoppen zonder dat ze herkend werd." Hepburn overleed in 1993 aan darmkanker op 63-jarige leeftijd. "Ze was altijd verbaasd over de moeite die vrouwen deden om er jonger uit te zien", vertelt Dotti. "Ze was eigenlijk heel blij om ouder te worden want dat betekende dat ze meer tijd had voor haar familie en dat ze eindelijk kon loskomen van Hollywood." Hij herinnert zich zijn moeder vooral door bepaalde geuren, geen parfum maar kleine subtiele geuren zoals bloemen of taarten. "We lachten vaak samen met het feit dat we allebei een goede geurzin hadden. Elke lente, vooral hier in Rome, hangt de geur van oranjebloesem in de lucht. De lente was haar favoriet seizoen en dat doet me aan haar denken." Voor de twintigste verjaardag van haar dood zet het tijdschrift Vanity Fair het filmicoon op de cover van hun meinummer. Hepburn's geboortehuis, waar ze opgroeide, bevindt zich in België, welbepaald in Elsene in de Keienveldstraat nr. 48. Het boek 'Audrey in Rome' wordt gelanceerd op 16 april en is te koop op Amazon. (AV)