Dat juweelontwerpers allerminst ongevoelig zijn voor socioculturele thema's bewijst de Portugese ontwerpster en theoreticus Ana Cardim met haar Garbage Pin Project. Voor deze reizende groepsexpo vroeg ze negentig internationale kunstenaars om vijf dagen lang een zilveren vuilniszakbroche met een plastic containertje te dragen, en de inhoud achteraf te verwerken tot kleine associatieve verzamelingen.

De doorzichtige kits leverden een kleurrijke installatie op met ruim vierhonderd bundeltjes waardevol afval. Indien dat u op ideeÃ"n brengt: voor eigen gebruik kunt u zich ter plaatse een Garbage Pin Set aanschaffen, compleet met zakjes en touwtjes.

Evelien Bracke

Garbage Pin Project, in Silke & The Gallery, Steenhouwersvest 49, 2000 Antwerpen. Van 5 tot 27 juni. Info: 0474 78 01 37.

Dat juweelontwerpers allerminst ongevoelig zijn voor socioculturele thema's bewijst de Portugese ontwerpster en theoreticus Ana Cardim met haar Garbage Pin Project. Voor deze reizende groepsexpo vroeg ze negentig internationale kunstenaars om vijf dagen lang een zilveren vuilniszakbroche met een plastic containertje te dragen, en de inhoud achteraf te verwerken tot kleine associatieve verzamelingen. De doorzichtige kits leverden een kleurrijke installatie op met ruim vierhonderd bundeltjes waardevol afval. Indien dat u op ideeÃ"n brengt: voor eigen gebruik kunt u zich ter plaatse een Garbage Pin Set aanschaffen, compleet met zakjes en touwtjes.Evelien Bracke Garbage Pin Project, in Silke & The Gallery, Steenhouwersvest 49, 2000 Antwerpen. Van 5 tot 27 juni. Info: 0474 78 01 37.