Dat Vuitton grote namen kan strikken voor zijn advertentiecampagnes heeft het met onder anderen MikhaÃ"l Gorbatsjov, Madonna en Sean Connery al bewezen. Maar de nieuwste uithangborden zijn wel heel bijzonder. Op de reclameaffiches van de lederwarenproducent prijkt vanaf juli de 79 jaar oude astronaut Buzz Aldrin, samen met ruimtereizigers Sally Ride en Jim Lovell.

Aldrin vloog naar de maan in 1969. Hij en de twee anderen werden gefotografeerd door Annie Leibovitz, die ook al de vorige campagnes op haar naam heeft staan. Ze staren vanuit een pick-uptruck naar de maan en de sterren. In het spotje blijken ze in de Californische woestijn te zitten en te filosoferen over hoe de ruimte hun leven veranderde. Op de motorkap staat de Icarus-reistas van Vuitton.

Vuitton maakte de keuze naar aanleiding van de veertigste verjaardag van de Apollo 11-missie naar de maan. "We wilden een hommage brengen aan deze pioniers", aldus Vuitton-woordvoerder Antoine Arnault. Over de afwezigheid van Neil Armstrong, die als eerste een voet op de maan zette, zegt hij: "We hebben hem gecontacteerd, maar hij had het gevoel dat dit waarschijnlijk niet het juiste was om te doen".

De astronauten zouden een aanzienlijk deel van hun modellenloon schenken aan Al Gore's Climate Project.

Ann Heylens.

Dat Vuitton grote namen kan strikken voor zijn advertentiecampagnes heeft het met onder anderen MikhaÃ"l Gorbatsjov, Madonna en Sean Connery al bewezen. Maar de nieuwste uithangborden zijn wel heel bijzonder. Op de reclameaffiches van de lederwarenproducent prijkt vanaf juli de 79 jaar oude astronaut Buzz Aldrin, samen met ruimtereizigers Sally Ride en Jim Lovell.Aldrin vloog naar de maan in 1969. Hij en de twee anderen werden gefotografeerd door Annie Leibovitz, die ook al de vorige campagnes op haar naam heeft staan. Ze staren vanuit een pick-uptruck naar de maan en de sterren. In het spotje blijken ze in de Californische woestijn te zitten en te filosoferen over hoe de ruimte hun leven veranderde. Op de motorkap staat de Icarus-reistas van Vuitton.Vuitton maakte de keuze naar aanleiding van de veertigste verjaardag van de Apollo 11-missie naar de maan. "We wilden een hommage brengen aan deze pioniers", aldus Vuitton-woordvoerder Antoine Arnault. Over de afwezigheid van Neil Armstrong, die als eerste een voet op de maan zette, zegt hij: "We hebben hem gecontacteerd, maar hij had het gevoel dat dit waarschijnlijk niet het juiste was om te doen".De astronauten zouden een aanzienlijk deel van hun modellenloon schenken aan Al Gore's Climate Project. Ann Heylens.