De uitspraken van Huts deden woensdag heel wat stof opwaaien. De CEO stelt vast dat veel mensen wel willen ondernemen, maar dat ze dat nog te weinig doen. "Dat ligt minstens gedeeltelijk aan de rol van de moderne vrouw", zegt Huts. "Ze zijn veeleisender geworden. Een man moet mee instaan voor het huishouden, thuis zijn, meegaan op citytrip, skiverlof, en liefst nog verlof hebben in de krokus- en paasvakantie, in het groot verlof, met Allerheiligen en tussen kerst en nieuw. Begin dan maar als ondernemer", foetert hij. "Quality time together komt vóór geld verdienen".

Dinosaurusmentaliteit

De Meyer is niet te spreken over de "dinosaurusmentaliteit" van de topondernemer. "Fernand Huts zit vast in het ouderwetse kostwinnersmodel, met de vrouw aan de haard en de man aan het werk", zegt ze. Voorts noemt De Meyer de uitspraken "uit de lucht gegrepen". "Studies en cijfers tonen telkens opnieuw aan dat mannen veel meer dan vroeger juist vragende partij zijn om meer betrokken te worden bij het huishouden en het gezinsleven, bijvoorbeeld door ouderschapsverlof op te nemen", luidt het.

"Ik hoop dan ook dat er snel andere stemmen in het bedrijfsleven zullen opstaan, om de ideeën van mijnheer Huts te ontkrachten", besluit De Meyer. (Belga/EK)

De uitspraken van Huts deden woensdag heel wat stof opwaaien. De CEO stelt vast dat veel mensen wel willen ondernemen, maar dat ze dat nog te weinig doen. "Dat ligt minstens gedeeltelijk aan de rol van de moderne vrouw", zegt Huts. "Ze zijn veeleisender geworden. Een man moet mee instaan voor het huishouden, thuis zijn, meegaan op citytrip, skiverlof, en liefst nog verlof hebben in de krokus- en paasvakantie, in het groot verlof, met Allerheiligen en tussen kerst en nieuw. Begin dan maar als ondernemer", foetert hij. "Quality time together komt vóór geld verdienen". De Meyer is niet te spreken over de "dinosaurusmentaliteit" van de topondernemer. "Fernand Huts zit vast in het ouderwetse kostwinnersmodel, met de vrouw aan de haard en de man aan het werk", zegt ze. Voorts noemt De Meyer de uitspraken "uit de lucht gegrepen". "Studies en cijfers tonen telkens opnieuw aan dat mannen veel meer dan vroeger juist vragende partij zijn om meer betrokken te worden bij het huishouden en het gezinsleven, bijvoorbeeld door ouderschapsverlof op te nemen", luidt het. "Ik hoop dan ook dat er snel andere stemmen in het bedrijfsleven zullen opstaan, om de ideeën van mijnheer Huts te ontkrachten", besluit De Meyer. (Belga/EK)