Welke rol speelden onze gravinnen en gravendochters in de geschiedenis van Vlaanderen? Zo luidt de centrale vraag van Vrouwen van Vlaanderen, dat sinds enkele dagen vier historische locaties in en rond Brugge, Kortrijk en Roeselare verbindt.

Het project in de burcht van Male, het museum Kortrijk 1302, de Gravenkapel van de Kortrijkse Onze-Lieve-Vrouwekerk en het kasteel van Rumbeke verbeeldt de geschiedenis van de negende tot de zestiende eeuw aan de hand van de belangrijkste vrouwen uit die periode, vertolkt door actrices als Marijke Pinoy en Marie Vinck. Zij vertellen u het verhaal van zeventien adellijke dames in hun 'eigen' woorden. Lieve Blancquaert zorgde voor de portretten.

Pieter Lantsoght.

Vrouwen van Vlaanderen, in het Kasteel van Rumbeke, Museum Kortrijk 1302 en de Sint-Trudoabdij van Male.

Welke rol speelden onze gravinnen en gravendochters in de geschiedenis van Vlaanderen? Zo luidt de centrale vraag van Vrouwen van Vlaanderen, dat sinds enkele dagen vier historische locaties in en rond Brugge, Kortrijk en Roeselare verbindt. Het project in de burcht van Male, het museum Kortrijk 1302, de Gravenkapel van de Kortrijkse Onze-Lieve-Vrouwekerk en het kasteel van Rumbeke verbeeldt de geschiedenis van de negende tot de zestiende eeuw aan de hand van de belangrijkste vrouwen uit die periode, vertolkt door actrices als Marijke Pinoy en Marie Vinck. Zij vertellen u het verhaal van zeventien adellijke dames in hun 'eigen' woorden. Lieve Blancquaert zorgde voor de portretten.Pieter Lantsoght. Vrouwen van Vlaanderen, in het Kasteel van Rumbeke, Museum Kortrijk 1302 en de Sint-Trudoabdij van Male.