Tenminste, dat waren de meer dan 7.000 Deense vrouwen die aan het onderzoek meewerkten. Zij waren het positiefst over hoe zaken als gendergelijkheid, mensenrechten, inkomensgelijkheid en veiligheid in hun land werden aangepakt.

De top 5 wordt vervolledigd door Zweden (2), Canada (3), Nederland (4) en Australië (5). Guatemala (58), Pakistan (59) en Algerije (60) bengelen - gezien de al bekende harde kritiek van mensenrechtenorganisaties niet echt verwonderlijk - onderaan. Wat wel verwondert, is de plaats die Saud-Arabië inneemt: het land waar vrouwen niet met de auto mogen rijden, eindigt 28e.

België is bij het maken van de rangschikking helaas overgeslagen. De volledige lijst kan je hier inkijken.

(EK)

Tenminste, dat waren de meer dan 7.000 Deense vrouwen die aan het onderzoek meewerkten. Zij waren het positiefst over hoe zaken als gendergelijkheid, mensenrechten, inkomensgelijkheid en veiligheid in hun land werden aangepakt.De top 5 wordt vervolledigd door Zweden (2), Canada (3), Nederland (4) en Australië (5). Guatemala (58), Pakistan (59) en Algerije (60) bengelen - gezien de al bekende harde kritiek van mensenrechtenorganisaties niet echt verwonderlijk - onderaan. Wat wel verwondert, is de plaats die Saud-Arabië inneemt: het land waar vrouwen niet met de auto mogen rijden, eindigt 28e. België is bij het maken van de rangschikking helaas overgeslagen. De volledige lijst kan je hier inkijken. (EK)