Britse vrouwen dragen minirokken gemiddeld tot ze veertig zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van department store Debenhams. Een groot verschil met twintig jaar geleden. Toen durfden vrouwen maar een minirok aan tot ze 33 waren.

"Het toont dat vrouwen een toenemend zelfvertrouwen hebben over hun lichaam en zich daar ook naar kleden. Als deze trend zich doorzet, zal de minirok het volgende decennium een vast onderdeel van hun garderobe vormen tot ze veertig of zelfs vijftig zijn", luidt de commentaar van Debenhams.

Als minirok beschouwde Debenhams exemplaren van 36 cm lang. In 1980 droegen vrouwen zulk miniem textiel maar tot ze 33 waren. En ook in 1960 was dat zo. De reden dat de leeftijdsgrens nu zo sterk is opgeschoven zou volgens experten te danken kunnen zijn aan de fitnesscultuur die vrouwen langer een strak lichaam geeft. Ook het grotere aantal vrouwen dat alleen leeft, zou een rol kunnen spelen.

Doorgaans draagt een meisje haar eerste minirok wanneer ze zestien is. Op haar 23ste durft ze het kortst gaan, met 32 cm rok. Daarna, wanneer de meesten hun eerste stabiele relatie hebben en de nood tot verleiding minder is, wordt de rok weer wat langer. Tussen 27 en 34, wanneer vele van de eerste relaties spaak lopen, wordt de rok weer korter.

Vanaf 40 kiezen vrouwen resoluut voor langere rokken. Ze zijn dan gemiddeld 46 cm, maar meestal toch nog net boven de knie. Als ze nog eens twee jaar ouder zijn, dragen de meesten hun rok over de knie.

Ann Heylens.

Britse vrouwen dragen minirokken gemiddeld tot ze veertig zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van department store Debenhams. Een groot verschil met twintig jaar geleden. Toen durfden vrouwen maar een minirok aan tot ze 33 waren. "Het toont dat vrouwen een toenemend zelfvertrouwen hebben over hun lichaam en zich daar ook naar kleden. Als deze trend zich doorzet, zal de minirok het volgende decennium een vast onderdeel van hun garderobe vormen tot ze veertig of zelfs vijftig zijn", luidt de commentaar van Debenhams. Als minirok beschouwde Debenhams exemplaren van 36 cm lang. In 1980 droegen vrouwen zulk miniem textiel maar tot ze 33 waren. En ook in 1960 was dat zo. De reden dat de leeftijdsgrens nu zo sterk is opgeschoven zou volgens experten te danken kunnen zijn aan de fitnesscultuur die vrouwen langer een strak lichaam geeft. Ook het grotere aantal vrouwen dat alleen leeft, zou een rol kunnen spelen. Doorgaans draagt een meisje haar eerste minirok wanneer ze zestien is. Op haar 23ste durft ze het kortst gaan, met 32 cm rok. Daarna, wanneer de meesten hun eerste stabiele relatie hebben en de nood tot verleiding minder is, wordt de rok weer wat langer. Tussen 27 en 34, wanneer vele van de eerste relaties spaak lopen, wordt de rok weer korter. Vanaf 40 kiezen vrouwen resoluut voor langere rokken. Ze zijn dan gemiddeld 46 cm, maar meestal toch nog net boven de knie. Als ze nog eens twee jaar ouder zijn, dragen de meesten hun rok over de knie. Ann Heylens.