De Amerikaanse Republikeinse Partij heeft tijdens het debat van vorige week het Planned Parenthood initiatief opnieuw onder vuur genomen. Deze non-profitorganisatie specialiseert zich in reproductieve geneeskunde. Vrouwen (en hun kinderen) kunnen er terecht voor uitstrijkjes, borstonderzoeken, HIV-screening en -bijstand, voorbehoedsmiddelen en de begeleiding en onderbreking van zwangerschappen.

Vooral dat laatste is iets waar veel conservatieve Amerikanen nog steeds niet mee kunnen leven, ook al is een abortus een wettelijke, medische procedure. Bovendien is het een keuze die enkel de betrokken personen voor zichzelf kunnen maken, en waar geen politicus zich mee hoeft te moeien.

Om mensen hieraan te herinneren trokken schrijfsters Amelia Bonow en Lindy West digitaal ten strijde onder de hashtag #shoutyourabortion. "Het onderwerp moet uit de schaduw gehaald worden zodat mensen kunnen zien waarom het recht op abortus zo belangrijk is. Er wordt alleen maar over gefluisterd, er zou over geroepen moeten." Ondertussen deelden meer dan 60,000 vrouwen hun ervaringen.

De Amerikaanse Republikeinse Partij heeft tijdens het debat van vorige week het Planned Parenthood initiatief opnieuw onder vuur genomen. Deze non-profitorganisatie specialiseert zich in reproductieve geneeskunde. Vrouwen (en hun kinderen) kunnen er terecht voor uitstrijkjes, borstonderzoeken, HIV-screening en -bijstand, voorbehoedsmiddelen en de begeleiding en onderbreking van zwangerschappen. Vooral dat laatste is iets waar veel conservatieve Amerikanen nog steeds niet mee kunnen leven, ook al is een abortus een wettelijke, medische procedure. Bovendien is het een keuze die enkel de betrokken personen voor zichzelf kunnen maken, en waar geen politicus zich mee hoeft te moeien.Om mensen hieraan te herinneren trokken schrijfsters Amelia Bonow en Lindy West digitaal ten strijde onder de hashtag #shoutyourabortion. "Het onderwerp moet uit de schaduw gehaald worden zodat mensen kunnen zien waarom het recht op abortus zo belangrijk is. Er wordt alleen maar over gefluisterd, er zou over geroepen moeten." Ondertussen deelden meer dan 60,000 vrouwen hun ervaringen.