In Noord-Korea marcheren de vrouwelijke soldaten op torenhoge hakken. Of ze verplicht worden om dit schijnbaar ongemakkelijk schoeisel te dragen is niet bekend.

Op een foto van agentschap Reuters is te zien hoe vrouwelijke soldaten in Noord-Korea patrouilleren op hakken van minstens 10 centimeter hoog. De schoenen van de soldaten lijken allemaal verschillend. Zo draagt één vrouw open sleehakken en heeft de andere dan weer gekozen voor een hak met gouden accenten. Het is echter niet geweten of ze deze schoenen verplicht moeten dragen al lijkt het ons dat dergelijk schoeisel geen vanzelfsprekende keuze is als er oorlog uitbreekt. In Noord-Korea bestaat het leger voor 10 procent uit vrouwen.

Uniform zonder vormen

Het is best uniek dat de soldaten op hoge hakken rondlopen want meestal zijn de uniformen voor vrouwelijke soldaten vrij mannelijk. Zo paste het Amerikaanse leger vorig jaar nog zijn uniformen aan zodat de vrouwelijke uniformen meer zouden lijken op de outfit van Xena, The Warrior Princess uit de gelijknamige televisieserie. De uniformen hebben nu lagere schouders en er is meer plaats voor de vrouwelijke vormen van de soldaten.

In China dragen sommige vrouwelijke troepen dan weer een rok gecombineerd met een hemd zonder mouwen en een das met daaronder een pump met lage hak, een beetje zoals een schooluniform dus. Ook in Venezuela dragen vrouwelijke soldaten tijdens officiële ceremonies knalrode mantelpakjes met hun Kalasjnikov als accessoire.

Geen gemillimeterde coupe

In G.I. Jane scheert Demi Moore dan wel haar hoofd kaal, in het echte leven hoeven vrouwelijke militairen dit niet te doen. Zo lopen er in het Israëlisch leger zelfs vrouwelijke soldaten rond met lange dreadlocks. In Islamietische landen zoals Egypte dragen de vrouwen hun hoofddoek onder hun helm. Vrouwelijke leden van rebellengroepen in Syrië zijn dan weer helemaal bedekt en laten enkel hun ogen vrij.

Lijfwachten in minirok De beroemdste vrouwelijke soldaten zijn waarschijnlijk de fameuze bodyguards van de voormalige Libische dictator Khadaffi. Hij wou met zijn vrouwelijke soldaten bewijzen dat mannen en vrouwen in Libië gelijke rechten hadden. Zijn kortgerokte en langharige schonen zagen er misschien goed uit, correct behandeld werden ze in ieder geval niet. (AV)

In Noord-Korea marcheren de vrouwelijke soldaten op torenhoge hakken. Of ze verplicht worden om dit schijnbaar ongemakkelijk schoeisel te dragen is niet bekend. Op een foto van agentschap Reuters is te zien hoe vrouwelijke soldaten in Noord-Korea patrouilleren op hakken van minstens 10 centimeter hoog. De schoenen van de soldaten lijken allemaal verschillend. Zo draagt één vrouw open sleehakken en heeft de andere dan weer gekozen voor een hak met gouden accenten. Het is echter niet geweten of ze deze schoenen verplicht moeten dragen al lijkt het ons dat dergelijk schoeisel geen vanzelfsprekende keuze is als er oorlog uitbreekt. In Noord-Korea bestaat het leger voor 10 procent uit vrouwen. Uniform zonder vormen Het is best uniek dat de soldaten op hoge hakken rondlopen want meestal zijn de uniformen voor vrouwelijke soldaten vrij mannelijk. Zo paste het Amerikaanse leger vorig jaar nog zijn uniformen aan zodat de vrouwelijke uniformen meer zouden lijken op de outfit van Xena, The Warrior Princess uit de gelijknamige televisieserie. De uniformen hebben nu lagere schouders en er is meer plaats voor de vrouwelijke vormen van de soldaten. In China dragen sommige vrouwelijke troepen dan weer een rok gecombineerd met een hemd zonder mouwen en een das met daaronder een pump met lage hak, een beetje zoals een schooluniform dus. Ook in Venezuela dragen vrouwelijke soldaten tijdens officiële ceremonies knalrode mantelpakjes met hun Kalasjnikov als accessoire. Geen gemillimeterde coupe In G.I. Jane scheert Demi Moore dan wel haar hoofd kaal, in het echte leven hoeven vrouwelijke militairen dit niet te doen. Zo lopen er in het Israëlisch leger zelfs vrouwelijke soldaten rond met lange dreadlocks. In Islamietische landen zoals Egypte dragen de vrouwen hun hoofddoek onder hun helm. Vrouwelijke leden van rebellengroepen in Syrië zijn dan weer helemaal bedekt en laten enkel hun ogen vrij. Lijfwachten in minirok De beroemdste vrouwelijke soldaten zijn waarschijnlijk de fameuze bodyguards van de voormalige Libische dictator Khadaffi. Hij wou met zijn vrouwelijke soldaten bewijzen dat mannen en vrouwen in Libië gelijke rechten hadden. Zijn kortgerokte en langharige schonen zagen er misschien goed uit, correct behandeld werden ze in ieder geval niet. (AV)