Mary Kay Beckman, een vrouw uit Las Vegas, eist een hoge schadevergoeding en een duidelijke gevaar-disclaimer van de datingsite Match.com. Beckman leerde via de website Wade Ridley kennen, met wie ze in september 2010 een relatie begon. Na een week liep het koppel al op de klippen en sloegen bij Ridley alle stoppen door. Hij verstopte zich in Beckmans garage en overviel haar met een mes. Hij wist haar tien keer te steken en stampte haar op het hoofd. Beckman moest verschillende zware chirurgische ingrepen ondergaan, kreeg een nieuwe kaak , een glazen oog en moest zelfs een stukje van haar schedel laten vervangen door een synthetisch component. Ridley werd ondertussen terechtgesteld voor de moord op een vrouw in Phoenix maar pleegde zelfmoord in zijn cel.

Beckman eist nu een schadevergoeding van Match.com en wil dat de website duidelijk vermeldt hoe gevaarlijk online dating kan zijn. Ze zegt misleid te zijn door het valse gevoel van veiligheid dat ze kreeg door de huidige reclamecampagnes van Match.com.

Match.com vindt de aanklacht zelf belachelijk en zegt dat Ridley geen strafblad had toen hij zich inschreef. Bovendien was Ridley niet op zoek naar een vrouw om neer te steken op de website, in tegenstelling tot de vermaarde Craigslist Killer. De man vertelde aan de politie dat hij gewoon kwaad was omdat Beckman hun relatie had verbroken.

Toch zijn het voorvallen zoals dit die kunnen dienen als wake-up call. Onder meer Connecticut, New York, Florida, Texas en New Jersey hebben al wetten doorgevoerd waarin staat dat datingsites het moeten vermelden als ze het verleden en het strafblad van hun leden niet controleren. Match.com controleert sinds 2011 leden al op een verleden als seksueel misdadiger nadat een vrouw verkracht werd door man met een misdadig verleden die ze op de website had ontmoet. (KS)

Mary Kay Beckman, een vrouw uit Las Vegas, eist een hoge schadevergoeding en een duidelijke gevaar-disclaimer van de datingsite Match.com. Beckman leerde via de website Wade Ridley kennen, met wie ze in september 2010 een relatie begon. Na een week liep het koppel al op de klippen en sloegen bij Ridley alle stoppen door. Hij verstopte zich in Beckmans garage en overviel haar met een mes. Hij wist haar tien keer te steken en stampte haar op het hoofd. Beckman moest verschillende zware chirurgische ingrepen ondergaan, kreeg een nieuwe kaak , een glazen oog en moest zelfs een stukje van haar schedel laten vervangen door een synthetisch component. Ridley werd ondertussen terechtgesteld voor de moord op een vrouw in Phoenix maar pleegde zelfmoord in zijn cel. Beckman eist nu een schadevergoeding van Match.com en wil dat de website duidelijk vermeldt hoe gevaarlijk online dating kan zijn. Ze zegt misleid te zijn door het valse gevoel van veiligheid dat ze kreeg door de huidige reclamecampagnes van Match.com. Match.com vindt de aanklacht zelf belachelijk en zegt dat Ridley geen strafblad had toen hij zich inschreef. Bovendien was Ridley niet op zoek naar een vrouw om neer te steken op de website, in tegenstelling tot de vermaarde Craigslist Killer. De man vertelde aan de politie dat hij gewoon kwaad was omdat Beckman hun relatie had verbroken. Toch zijn het voorvallen zoals dit die kunnen dienen als wake-up call. Onder meer Connecticut, New York, Florida, Texas en New Jersey hebben al wetten doorgevoerd waarin staat dat datingsites het moeten vermelden als ze het verleden en het strafblad van hun leden niet controleren. Match.com controleert sinds 2011 leden al op een verleden als seksueel misdadiger nadat een vrouw verkracht werd door man met een misdadig verleden die ze op de website had ontmoet. (KS)