Cécile Muller, die ruim 35 jaar lang de Miss België-verkiezing organiseerde, is dinsdag overleden aan een hersenbloeding. Dat heeft haar dochter Anne Lardinois aan Belga bevestigd. Muller was 81 jaar oud.

Cécile Muller was van 1969 tot 2005 de drijvende kracht achter de Miss België-verkiezing. Ze zorgde er onder meer voor dat de show in 1993 voor het eerst rechtstreeks op televisie uitgezonden werd in Vlaanderen en Wallonië.

In 2005 gaf Muller de fakkel van voorzitter van het organisatiecomité van Miss België door aan Darline Devos. Ze was sindsdien niet meer professioneel actief. Muller werd in 2006 nog ereburger van de stad Brussel.

Muller, die op 28 juli haar 82ste verjaardag zou vieren, werd maandagavond opgenomen in het ziekenhuis na een hersenbloeding. Ze raakte in een coma en overleed dinsdagvoormiddag. De uitvaart vindt vrijdagochtend plaats in het crematorium van Ukkel. (Belga/DB)

Cécile Muller, die ruim 35 jaar lang de Miss België-verkiezing organiseerde, is dinsdag overleden aan een hersenbloeding. Dat heeft haar dochter Anne Lardinois aan Belga bevestigd. Muller was 81 jaar oud. Cécile Muller was van 1969 tot 2005 de drijvende kracht achter de Miss België-verkiezing. Ze zorgde er onder meer voor dat de show in 1993 voor het eerst rechtstreeks op televisie uitgezonden werd in Vlaanderen en Wallonië. In 2005 gaf Muller de fakkel van voorzitter van het organisatiecomité van Miss België door aan Darline Devos. Ze was sindsdien niet meer professioneel actief. Muller werd in 2006 nog ereburger van de stad Brussel. Muller, die op 28 juli haar 82ste verjaardag zou vieren, werd maandagavond opgenomen in het ziekenhuis na een hersenbloeding. Ze raakte in een coma en overleed dinsdagvoormiddag. De uitvaart vindt vrijdagochtend plaats in het crematorium van Ukkel. (Belga/DB)