Die vrouw had evengoed haar schaamhaar kunnen trimmen met een haagschaar...

Wie die vrouw is, weet niemand met zekerheid. Hoe het afgelopen is, evenmin. Of het een geniale mediastunt van Gamma of Brico is, kunnen we slechts veronderstellen. Ik kan me enkel voorstellen wat die vrouw moet doormaken. Ik ken er die al grotere drama's gemaakt hebben van spermavlekken op kledingstukken.

De tragiek van die foto zit echter niet in wat we zien. De tragiek zit in wat we voelen.

De tragiek van die foto zit echter niet in wat we zien. De tragiek zit in wat we voelen. In de herkenbaarheid die ons onaangekondigd langs achter aanvalt en koud pakt. Het hoeft namelijk niet anoniem te gebeuren op de Spoeddienst. Ergens in Oost-Europa. Het kan ook ons overkomen, nog eerder op een good dan bad hair day. En dat maakt het zo pijnlijk, want herkenbaarheid is tragisch en tragiek is elk nieuwsbericht.

Het is Martine Tanghe die tijdens Het Journaal het dopje wat sullig van haar balpen laat schieten. Het zijn de mannen die volgens de nieuwste berichten vaker de verkeerde brandstof tanken dan vrouwen en het is Joke Schauvliege.

Die vrouw had evengoed haar schaamhaar kunnen trimmen met een haagschaar, waarna ze haar tepels van de vloer had moeten rapen omdat ze te enthousiast en onhandig was. Er zouden niet eens foto's van moeten bestaan en alsnog zouden mensen met hun hand voor hun open mond naar het desbetreffende nieuwsbericht staren. Zichzelf complimenterend met hun eigen juiste keuzes. Balpennen zonder dopjes. Een 'diesel' sticker op klepje van de tank. En dan zouden ze lachen en verder klikken, want elk nieuws is vluchtig. Zelfs als het over verharde PUR gaat waarvan gezegd wordt dat het voor altijd is.

Ondertussen kan ik niet stoppen met staren naar die foto. Naar haar blik die verraadt dat ze beter had moeten weten.

Maar niet ik. Mijn bezorgdheid gaat verder dan mijn eigen kapsel dus ik heb verder geklikt naar Google. Toen ik daar 'PUR-schuim verwijderen' intikte, werd ik echter niet blijer.

Uitgehard PURSchium is alleen mechanisch te verwijderen. Lees: die vrouw moet haar haren afscheren met een tondeuse.

Net aangebrachte niet uitgeharde purschuim is te verwijderen met aceton. Lees: die vrouw moet haar haren afscheren met een tondeuse.

Ondertussen kan ik niet stoppen met staren naar die foto. Naar haar blik die verraadt dat ze beter had moeten weten. Naar haar mondhoeken die gefrustreerd naar beneden wijzen. Naar dat schuim dat niet eens vrolijk zit te wezen op haar schedelkap. Tegelijk zie ik de ironie. Laat een of andere influencer het doen en volgende week vraagt iedereen een schuimspoeling. Ik wil haar zo graag helpen, maar ik kan het niet. Dus help ik u. Die spermavlekken verwijder je best met koud of lauw zoutwater.

www.nelereymen.be

Wie die vrouw is, weet niemand met zekerheid. Hoe het afgelopen is, evenmin. Of het een geniale mediastunt van Gamma of Brico is, kunnen we slechts veronderstellen. Ik kan me enkel voorstellen wat die vrouw moet doormaken. Ik ken er die al grotere drama's gemaakt hebben van spermavlekken op kledingstukken. De tragiek van die foto zit echter niet in wat we zien. De tragiek zit in wat we voelen. In de herkenbaarheid die ons onaangekondigd langs achter aanvalt en koud pakt. Het hoeft namelijk niet anoniem te gebeuren op de Spoeddienst. Ergens in Oost-Europa. Het kan ook ons overkomen, nog eerder op een good dan bad hair day. En dat maakt het zo pijnlijk, want herkenbaarheid is tragisch en tragiek is elk nieuwsbericht.Het is Martine Tanghe die tijdens Het Journaal het dopje wat sullig van haar balpen laat schieten. Het zijn de mannen die volgens de nieuwste berichten vaker de verkeerde brandstof tanken dan vrouwen en het is Joke Schauvliege. Die vrouw had evengoed haar schaamhaar kunnen trimmen met een haagschaar, waarna ze haar tepels van de vloer had moeten rapen omdat ze te enthousiast en onhandig was. Er zouden niet eens foto's van moeten bestaan en alsnog zouden mensen met hun hand voor hun open mond naar het desbetreffende nieuwsbericht staren. Zichzelf complimenterend met hun eigen juiste keuzes. Balpennen zonder dopjes. Een 'diesel' sticker op klepje van de tank. En dan zouden ze lachen en verder klikken, want elk nieuws is vluchtig. Zelfs als het over verharde PUR gaat waarvan gezegd wordt dat het voor altijd is. Maar niet ik. Mijn bezorgdheid gaat verder dan mijn eigen kapsel dus ik heb verder geklikt naar Google. Toen ik daar 'PUR-schuim verwijderen' intikte, werd ik echter niet blijer. Uitgehard PURSchium is alleen mechanisch te verwijderen. Lees: die vrouw moet haar haren afscheren met een tondeuse. Net aangebrachte niet uitgeharde purschuim is te verwijderen met aceton. Lees: die vrouw moet haar haren afscheren met een tondeuse.Ondertussen kan ik niet stoppen met staren naar die foto. Naar haar blik die verraadt dat ze beter had moeten weten. Naar haar mondhoeken die gefrustreerd naar beneden wijzen. Naar dat schuim dat niet eens vrolijk zit te wezen op haar schedelkap. Tegelijk zie ik de ironie. Laat een of andere influencer het doen en volgende week vraagt iedereen een schuimspoeling. Ik wil haar zo graag helpen, maar ik kan het niet. Dus help ik u. Die spermavlekken verwijder je best met koud of lauw zoutwater. www.nelereymen.be